IŞİD'e karşı YPG-Peşmerge işbirliği

Suriye Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, YPG güçleriyle peşmergenin IŞİD'e karşı Irak'ta yan yana savaştığını söyledi.

IŞİD'e karşı YPG-Peşmerge işbirliği
IŞİD'e karşı YPG-Peşmerge işbirliği
GİRİŞ 03.08.2014 16:37 GÜNCELLEME 04.08.2014 09:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Brüksel'de siyasi çalışmalarını yürüten Müslim, AA muhabirine telefonda yaptığı açıklamada dün Suriye'den Irak'a geçen PYD'nin silahlı kanadı YPG (Hak Savunma Birlikleri) güçlerinin, IŞİD'le çatışan peşmergeye destek verdiğini belirtti.

Müslim, "Peşmergeden şehit ve yaralılar var. Bazı yerlerde geri çekilmek zorunda kaldılar. YPG güçleri, onların yardımına koşmak için Irak'a geçti" dedi.

YPG güçlerinin, IŞİD'e karşı savaşta tecrübeli olduğuna işaret eden Müslim, "IŞİD denilen grup, insanları korkutma üzerine kurulu terörist bir örgüttür" ifadesini kullandı.

Müslim, "Irak'a kaç YPG gücü geçti" sorusuna, "Belli değildir. Sınırın her noktasından Irak'a geçtiler. Rabia'da, Sihela'da ve Kürtlerin kontrolündeki diğer her yerde YPG'liler vardır. YPG güçleri, Irak'ta peşmergelerle yan yana IŞİD'e karşı savaşıyor" yanıtını verdi.

Peşmerge ve YPG'nin elinde zayıf silahlar olduğu yönündeki iddiaları da değerlendiren Müslim, "IŞİD'in elinde hangi silah varsa YPG ve peşmergede de var. IŞİD'e karşı bütün peşmergeler seferber edilmelidir. Biz de saldırıları durdurmak için daha fazla destek vereceğiz. Çünkü bu saldırılar, Kürt halkına yöneliktir. Bunları bir yerde durdurmak gerekiyor" diye konuştu.

PYD lideri, Irak ve Suriye'deki Kürt halkı ile Süryani ve Hristiyan gibi farklı azınlıkları korumak için peşmerge ve YPG güçlerinden oluşan ortak birliklerin oluşturulması gerektiğini bildirdi.

Müslim, Kobani'deki son durumla ilgili ise zaman zaman IŞİD'le çatışmaların sürdüğünü aktardı. PYD lideri, Rojava'yı (Suriye'nin kuzeyi), IŞİD'den korumak için Kürt gençlerin, YPG güçlerine katıldığını söyledi.

IŞİD'in bütün insanlık için tehlikeli olduğunu vurgulayan Müslim, dünyadaki tüm demokratik güçlerin, bu örgüt karşısında durması gerektiğini kaydetti.

PYD'nin silahlı kanadı olarak bilinen YPG, Suriye'de Kürt nüfusun yoğun olduğu kuzey bölgesinin kontrolünü elinde bulunduruyor. YPG güçleri, Afrin, Kobani, Resulayn, Amude ve Kamışlı'nın bulunduğu bölgeleri IŞİD'e karşı koruyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • sadbinebivakkas 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah ım IŞİD neye kadar miş. Tüm dünya ülklerini hepsi hem fikir olmuş..dost mütefik olmuş..aralarındaki tüm ihtiafları sona erdirmiş hepsi bir birne gülücük saçıyor ... Eski düşmanlar hepsi dost olmuş :)))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri