Hamas'tan Ban Ki-mun'a: Cinayetlere ortaktır

Hamas, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, İsrail'in Refah kentinde işlediği katliamlara ortak olduğunu öne sürdü.

Hamas'tan Ban Ki-mun'a: Cinayetlere ortaktır
Hamas'tan Ban Ki-mun'a: Cinayetlere ortaktır
GİRİŞ 04.08.2014 01:34 GÜNCELLEME 04.08.2014 01:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zühri, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, "İsrail'in Hamas'ın ateşkesi ihlal ettiğine ilişkin iddialarına itimat eden Ban Ki-mun, İsrail'in Refah kentinde işlediği çirkin cinayetlere ortaktır" dedi.

Cuma günü ateşkesi ihlal eden tarafın İsrail olduğunu belirten Ebu Zühri, İsrail'in açıklamalarına itimat eden Genel Sekreter Ban'ın hatasını itiraf etmesi ve Refah'ta işlenen katliamlardan İsrail'i sorumlu tutması gerektiğini kaydetti.

BM Genel Sekreteri Ban ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, perşembe akşamı, İsrail ile Hamas arasında 3 günlük insani ateşkes sağlanması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurmuştu. Hamas da 08.00'de başlayan 72 saatlik "insani ateşkesi" kabul etmişti.

İsrail ordusunun, Gazze'de insani yardım amaçlı 72 saatlik ateşkes ilanından yaklaşık 2 saat sonra bunu ihlal ederek, Refah kentinin doğusuna topçu saldırısı düzenlediği, ölen ve yaralananların olduğu belirtilmişti.

İsrail ordusu, daha önce yaptığı açıklamada, askerlerin 09.30'da, Hamas'a ait bir tünelin devre dışı bırakılması esnasında saldırıya uğradığını iddia edilerek, "İlk belirlemelere göre olay sırasında bir İsrail askeri teröristler tarafından kaçırıldı" ifadelerine yer vermişti.

Hamas Siyasi Büro üyesi Musa Ebu Merzuk ise 1 İsrailli subayın esir alındığını ancak bunun ateşkesten önce gerçekleştiğini kaydetmişti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ateşkes ihlalinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, ateşkesin bozulmasından Hamas'ı sorumlu tutarak, kaçırılan İsrail askerinin ''acilen ve koşulsuz'' serbest bırakılmasını talep etmişti.

YORUMLAR 1
  • KARADAVUT 61 9 yıl önce Şikayet Et
    BAN Kİ MUN ,,,,,. bu uşağın yaptığı alçaklık boyunda yafta olarak asılı kalacak ,,,, unutulmayacak,,,,, alçaklar tarihdeki yerlerini alırlar ,,,kahramanlar da alır,,,,KAHRAMANLARA SELAM VE RAHMET, ALÇAKLARA LANET VE ZAHMET DİLENİR,,,,,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular