IŞİD 93. Tümeni ele geçirdi

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü Rakka'da rejime ait tümenin kontrolünü ele geçirdi.

IŞİD 93. Tümeni ele geçirdi
IŞİD 93. Tümeni ele geçirdi
GİRİŞ 07.08.2014 17:23 GÜNCELLEME 07.08.2014 17:23

Muhalif MASAR ajansının haberine göre, Rakka'ya bağlı Ayn İsa köyünde yer alan 93. Tümene düzenlenen 3 "intihar saldırısı" sonucunda, terör örgütü IŞİD tümene girdi. Saldırılar sonucunda onlarca rejim askerinin öldüğü ve yaralandığı aktarılan haberde, IŞİD'in intihar saldırılarından sonra tümenin kontrolünün yanı sıra 40 tankla çok sayıda askeri araç ve askeri mühimmatı ele geçirdiği kaydedildi.

"Esed güçlerine kuzeydeki son kalesi" olarak nitelendirilen 93. Tümenin IŞİD'e geçmesiyle Suriye'nin kuzey bölgesinde rejimin askeri birliğinin kalmadığı iddia edildi.

Bölgedeki yerel aktivistlerden Ahmed Tabkavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in 93. Tümenin denetimini ele geçirmesiyle, ülkenin kuzeyinde Şam yönetimine bağlı hiçbir askeri birlik ve karargahının kalmadığını söyledi.

IŞİD'in ele geçirilen tümende çok sayıda rejim askerini öldürdüğünü aktaran Tabkavi, IŞİD'in Suriye'nin kuzeydeki birçok bölgede ilerleme sağladığını vurgulayarak, "Esed'in kuzeydeki son kalesi IŞİD'in denetimine girdi" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na: 1 buçuk milyarlık malı İstanbullulardan niye sakladın?