Gönüllü Peşmergeler cephede

Terör örgütü IŞİD tehdidine karşı Peşmergeye destek için silahlanan Kürtler, sınır noktalarını koruyor.

Gönüllü Peşmergeler cephede
Gönüllü Peşmergeler cephede
GİRİŞ 09.08.2014 12:49 GÜNCELLEME 09.08.2014 12:49

Aralarında çok sayıda emekli Peşmergenin de bulunduğu binlerce Iraklı Kürt, çatışmaların yaşandığı Mahmur, Güver ve Hazer'deki cephelerde hazır bekliyor. Erbil-Mahmur ve Erbil-Musul yolunda da yüzlerce silahlı gönüllü Peşmerge güvenliği sağlıyor.

Silahı olmayan gönüllülerin bir kısmı yaralılara yardım, Peşmergeye yiyecek ve içecek taşıma gibi geri hizmetlerde görev alırken, bazıları,mühimmat hazırlama, hendek ve siper kazma, yollarda militanların ilerleyişini durdurmak için toprak ve beton bariyerler oluşturma gibi işlerde çalışıyor. 

"En ön safta savaşmak için komutanlarımdan emir bekliyorum"

Güver nahiyesinin girişindeki tampon bölgede Peşmergeye destek veren Gafur Avini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emekli Peşmerge olduğunu belirterek, "Topraklarımızı korumak için elime silahımı aldım. Bu coğrafyada çok savaştım. Halkım için ölmeye hazırım. En ön safta savaşmak için komutanlarımdan emir bekliyorum" dedi.

Mahmur’a 3 kilometre mesafede oluşturulan güvenlik hattında Peşmergeye destek veren İsmail Abdullah (70) da Mesut Barzani’nin babası Molla Mustafa zamanında savaştığını kaydederek, "Ben eski ve tecrübeli bir Peşmergeyim. Yaşlı olduğuma bakmayın, hala çok dirençliyim. Sincar'da Peşmergenin çekildiğini duyunca dayanamadım, silahımı elime alıp buraya geldim" diye konuştu. 

Elindeki Alman yapımı silahı gösteren Abdullah, "Bu silahın menzili iki kilometredir. Eski tip bir kanastır. Bununla birçok IŞİD militanını düşüreceğim" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...