Hamas: Direnişe tüm gücümüzle devam edeceğiz

Hamas, İsrail ile ateşkesin sağlanması için yürütülen müzakerelerde Filistin halkının hiçbir talebinden taviz vermeyeceklerini açıkladı.

Hamas: Direnişe tüm gücümüzle devam edeceğiz
Hamas: Direnişe tüm gücümüzle devam edeceğiz
GİRİŞ 09.08.2014 19:48 GÜNCELLEME 09.08.2014 19:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mısır öncülüğünde, İsrail ve Filistinli gruplar arasında kalıcı ateşkesin sağlanması için gerçekleştirilen müzakerelere ilişkin Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Geriye dönüş yok, direniş tüm gücüyle devam edecek" denildi.
 

"İşgalcinin kurnazlığı, işleri zora sokması hiçbir fayda sağlamayacak" denilen açıklamada Berhum'un "Halkımızın hiçbir talebinden taviz verilmeyecek" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan İsrail tarafının, Mısır'a kalıcı ateşkes için heyet gönderme niyetinin bulunmadığı belirtildi.

Haaretz gazetesinin İsrailli yetkililere dayandırdığı haberinde, Tel Aviv yönetiminin müzakere amacıyla Mısır'a bugün heyet göndermeyi düşünmediği ifade edildi. Haberde, roketlerin altında müzakere yapılmayacağı öne sürüldü.

Kahire'de bir haftadan bu yana kalıcı ateşkesin sağlanması için Filistinli gruplar ile İsrail arasında süren dolaylı müzakerelere, Cumartesi günü Yahudiler için "dini tatil" olduğu gerekçesiyle akşama kadar ara verildiği açıklanmıştı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölenlerin sayısının bin 905'e, yaralıların ise 9 bin 852'ye yükseldiği bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • osman gündoğdu 9 yıl önce Şikayet Et
    hani bir ayet vardı cehennemdekilerin birbiriyle çekiştiği 'açıklaması:'biz sizin yüzünüzden düştük, yok asıl biz sizin yüzünüzden düştük.yok niye siz bizim yüzümüzden düşmüşünüz ,aklınız yokmuy. bizim durumumuzda ona benzeyecek bu gidişle,cehennemde melekler diyecekler 'onlar zulmetti cehenneme düştü peki siz neden sessiz kaldınızda düştünüz?' bizde belki şöyle savunma yaparı'biz aslında israilden korkmuyoruzda arkasında Amerika vardı sonra Avrupa da bize ter s düşerdi araplarda hiç oralı olmadı avrupada ters düşerdi bize.tek başımıza napsaydık?! onlarda bize şöyle derler belki 'musa da tek başına firavun ve ordusuna gitti,allah size yetmezmiydi?' evet durum böle giderse böle olacak gibi ama inanın böle gitmeyecek hele şu seçim bi gitsin nasıl gideceğini göreceğiz..ölemi bölemi aklıma bi fıkra geldi adamın biri hocaya sormuş 'hocam böleyken böle oldu şöyleykende şöyle oldu bu duruma ne dersiniz? diye .hoca da demiş 'böle olursa böle yap şöyle olursada şöyle şöyle yap' diye galiba bizde öyle böylegün geçiştirmeye devam edeceğiz...ama şundan eminiz İsrail er yada geç hesağ verecek bu yapılanlar kimsenin yanına kalmayacak.bu er yuada geç olacak bizim tek temennimiz ölmeden g
    Cevapla
  • osman gündoğdu 9 yıl önce Şikayet Et
    allah sizden razı olsun kardeşler... eğer sizde savaşmasanız bu ümmetin hali harap,herkes sadece sanaldan atıp tutuyor, birbuçuk milyar Müslüman kış uykusunda,siz bir avuç mücahid savaşmasanız şu ümmetin bir avuç Yahudi karşısındaki çaresizliği yüzünden cenabı hakkın toptan helak edeceğinden korkuyorum,çünkü müminler hiç bukadar umursamaz vurdumduymaz gamsız olmamışlardır.normalde bir mümine zulüm varken diğer bir mümin başını yastığa koymamalıdır uyku haram olmalıdır,ta ki o zulüm bitene kadar,öyle bir düzene gelmişizki.herkesin dediği şu,üzerimde geçim olmasa gidip bende savaşırım ama geçim derdi!..sanki eskiden geçim derdi yoktu bi somun ekmeği alan cephede gün geçirmiyordu sanki,bunlar boş kuruntular,uyan ey ümmet uyan. yoksa çok kötü uyandırılacağız.bir avuç Müslümanda savaşmasa bu uykudan cehennemde uyanacağız.zaten cehenneme gireceği kesin olanların yanında uyanacağız o zaman onlarla savaşırız ama çok geç olur ozaman belkide şöyle deriz onlara 'siz gazzeyi vurdunuz cehenneme düştünüz.bizde ses çıkarmadık da düştük
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?