'Facebook'ta babamı kestiklerini gördüm'

IŞİD zulmünden kaçan bir Ezidi, Facebook'ta babasının kesildiğini gördüğünü ağlayarak anlattı.

'Facebook'ta babamı kestiklerini gördüm'
'Facebook'ta babamı kestiklerini gördüm'
GİRİŞ 14.08.2014 12:40 GÜNCELLEME 14.08.2014 12:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Şengal’deki katliamdan kaçan binlerce Ezidi, Türkiye’ye sığınıyor. Halen 3 bine yakın Ezidi, pasaportları yanlarında olmadığı için Silopi sınırında bekliyor. Türkiye’ye giriş yapabilenler ise Batman başta olmak üzere Diyarbakır, Silopi, Midyat ve Viranşehir gibi kentlere yerleştirildi.

Batman’da Belediye Konukevi, otel ve evlerde barındırılan Ezidiler için, 1990’larda boşaltılan ve şu anda bazıları harabe durumunda olan Ezidi köyleri hazırlanıyor. Savaştan kaçan çocukların savaşın psikolojisini üzerlerinden atması için gönüllü psikologlar her gün Musa Anter Halk Evi’ne gelip çocuklarla ilgileniyor.

"BUNA KALBİM NASIL DAYANIR"

Katliamdan kurtulanların anlattıkları ise yürekleri dağlıyor. Halef Nuro, babasının kesik başını Facebook’ta gördüğünü Milliyet'e anlattı:

“IŞİD geldiğinde kaçmaya başladık. Ailem orda kaldı. Türkiye’ye geldiğim sekizinci gün yakınlarım Facebook’ta babamın fotoğrafını gösterdiler. Fotoğrafta babamın elindeki su şişesi yanına düşmüş ve kafası kesilmiş. Buna kalbim nasıl dayanır? Soruyorum tüm insanlığa: Kim babasının kellesini yerde görüp dayanır bu acıya?”

"ŞENGAL'DEN 1600 KADINI KAÇIRDILAR"

Annesi, kız kardeşi, yengesi ve beş çocuğundan haber alamadığını belirten Hazin Xelef, “Çocuklarımın yaşayıp yaşamadığını bilmiyorum. Şengal’den 1600 kadını kaçırdılar. Bunları Musul ve Telafer’e götürdüklerini biliyoruz” dedi.

Mirza Şêx Ebo ise, kardeşi Ali Mirzo Ebo ile oğlu Dılşer Ali’nin kimliklerine bakılarak köy meydanında kurşuna dizildiğini söyledi.

Raze Nazık da “Batman’da bize kucak açan herkese minnettarız. Şimdi çocuklarımıza yeni yaşam alanları oluşturmak zorundayız. Ufak bir ses gelse çocuklarımız hemen yanımıza toplanıyor. Oynadıkları balon patlayınca korkuyorlar, bomba veya silah sanıyorlar” diye konuştu.

YILLAR ÖNCE TERK ETTİĞİ EVİ EZİDİLERE AÇTI

Fakirköy’de 47 Ezidi evi var ama 4 hane yaşıyor. 1990’larda yaşananlar nedeniyle köylülerin çoğu Avrupa’ya gittikleri söyleniyor. Almanya’dan tatil için gelen Nuri Tunay “Irak’tan gelen Ezidiler perişanlık ve sefalet içerisindeler. 30-40 yıl oturduğumuz ev harabe durumda. Diğer ev onarılırsa kalınabilir. Bu evleri onlara veriyorum. Tadilat noktasında da elimden geleni yapmaya hazırım” dedi.

YORUMLAR 4
  • tarık yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Peygamberimizin hadisleri herşeyi özetliyor aslında.süfyan ve süfyaniyet.. Hadisleri analize tabi tuttuğumuz da, süfyanda 3 temel sıfat karşımıza çıkar:tatmin olmaz hırs, dehşetli kıskançlık ve sınır tanımaz öfke, kin ve düşmanlık.Hz . Ali der ki:''O süfyan ki iri cüsseli biridir.Önce etrafını yakıp yıkacak, sonra da doğu ülkerlerini dolaşıp meliklerini mağlup edecektir.''Diğer bir yerde de İslamlar içinde merkez-i hükümet-i İslamiyede ortaya çıkarak Müslümanların arasına fitne ve fesat verip bütün Müslümanları birbirine düşürür, İslam düşmanlarının Müslüman ülkeleri işgal etmesine sebep olur ve bu karışıklıktan istifade ederek “Şeriat-ı Muhammediyeyi” hem tahrip eder, hem de hükmünü yürürlükten kaldırır.İşte ışidin bugün yaptığı budur.Peygamberimiz(S.A.S.) bir hadisinde şöyle buyuruyor: ''Kıyamet yaklaştıkça fitneler çoğalır.Böyle zamanlar da kenarda kalan ileri atılandan, oturan ayakta olandan, ayakta olan yürüyenden, yürüyen de koşandan hayırlı olduğu için evinizde oturun.Fitneye karışmayın.''buyuruyor.Bunlar ingilizlerin ve batılıların alçak oyunlarıdır.
    Cevapla
  • yıldırım 9 yıl önce Şikayet Et
    Mehteran. Osman Öztürk,mehteranı dinlerken yorum yazma.Gerçeklerle örtüşmediği için komik oluyor.
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    niye türkiye... kuzey ırak neyinize yetmiyor..devletiniz sayılır..
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Ölü toprağını üzerimizden atama zamanı,Sen ki Osmanlı Payitahtının veliahtı, Devlet-i Aliyye-i Osmâniyye ve Recep Tayyip Erdoğan! Hak ve Batılın Savaşı!. Anadolu, Anadolu, Anadolu, Bu Savaş Hak ve Batılın savaşı, Haçlı ordularına diz çöktürme zamanı İngiltere,ye diz çöktürme zamanı , Avrupa,ya diz çöktürme zamanı İsrail,e diz çöktürme zamanı, Şimdi birlik zamanı Türkiye ,Türkiye,Türkiye, Ya Allah Bismillah de kalk ayağa sarılsın 77,milyon birbirine, gösterelim içerdeki ve dışardaki düşmana kim olduğumuzu,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı