ABD'den Lübnan'a askeri yardım

ABD, Lübnan ordusuna birkaç hafta içerisinde askeri mühimmat yardımında bulunacak.

ABD'den Lübnan'a askeri yardım
ABD'den Lübnan'a askeri yardım
GİRİŞ 14.08.2014 15:11 GÜNCELLEME 14.08.2014 15:11

ABD'nin Beyrut Büyükelçisi David Hale, ülkesinin Lübnan ordusuna birkaç hafta içerisinde askeri mühimmat yardımında bulunacağını bildirdi.

Başbakan Temmam Selam'la yaptığı toplantı sonrası basına açıklamada bulunan Hale, "ABD, Lübnan'ın sınırlarını, insanlarını koruması ve aşırı gruplarla savaşması için birkaç hafta içerisinde askeri yardımda bulunanacak. Yardımlar, ilerleyen aylarda da devam edecek" dedi.

Yardım kararının, Lübnan'ın talebi üzerine alındığını belirten Hale, savunma ve saldırı amaçlı kullanılmak üzere cephane ve askeri gereçleri kapsayan mühimmatın Lübnan'a gönderileceğini belirtti.

Suriye'deki savaşın Lübnan'a sıçramaması için ülkesinin, Lübnan güvenlik birimlerinin arkasında durmaya devam edeceğini vurgulayan Büyükelçi ayrıca, ABD'nin Lübnan ordusuna, 2006'dan bu yana, ülkedeki istikrarın korunması için toplam 1 milyar dolarlık yardımda bulunduğunu sözlerine ekledi.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal'da, ordu birlikleri ile Nusra Cephesi ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları arasında 5 gün boyunca devam eden çatışlar sonrası, Suudi Arabistan, Lübnan'a terörle mücadelesinde destek olmak üzere eski başbakan ve Mustakbel Partisi Başkanı Saad Hariri üzerinden 1 milyar dolar yardımda bulunduğunu duyurmuştu.

Ordu güçlerinin, IŞİD liderlerinden olduğu iddia edilen Ebu Ahmed el-Cuma'yı, Arsal'daki askeri barikatı geçişi sırasında gözaltına almasından sonra bölgede çatışmalar başlamıştı. Olayların başladığı cumartesi gününden bu yana 17'si asker 50 kişi ölmüş, 86'sı asker 128 kişi de yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz