Yezidi kadın kaçış yolunda doğum yaptı

Garip Hasan isimli Yezidi kadın, Sincar'dan kaçarken yolda yaptığı doğumun hikayesini anlattı.

Yezidi kadın kaçış yolunda doğum yaptı
Yezidi kadın kaçış yolunda doğum yaptı
GİRİŞ 14.08.2014 15:20 GÜNCELLEME 14.08.2014 15:38

IŞİD tehdidi nedeniyle Sincar Dağı'na sığınan Yezidilerin, bölgeden kaçışı devam ederken yolda hamile bir kadın doğum yaptı.

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tehdidi nedeniyle Musul'un Sincar Dağı'na sığınan ve burada bir süre mahsur kalan Yezidilerin, bölgeden kaçışı sürüyor.

Peşmerge ve Suriye'deki Halk Savunma Birlikleri (YPG) güçlerinin oluşturduğu güvenlik koridorundan dağı terkeden Yezidiler, önce Suriye tarafındaki Rimelan bölgesine, ardından Irak'ın Duhok ilinin Zaho ilçesine geçiyor.

Yolda doğum yaptı

AA muhabirine konuşan, Garip Hasan isimli Yezidi kadın, Sincar'dan kaçarken yolda yaptığı doğumun hikayesini anlattı.

Bebeğinin üç günlük olduğunu aktaran Hasan, günlerce çıplak ayakla yürümek zorunda kaldığını belirtti. Şartların çok kötü olduğunu söyleyen Hasan, bebeğinin hastalanmasından korktuğunu dile getirdi.

Nura Kemal adlı bir başka Yezidi kadın da kucağındaki bebeği göstererek, "Bebeğim iki günlük. Onu yolda doğurdum. Açlıktan çocuğuma süt veremedim. Çünkü saatlerce aç ve susuz kaldık. Şimdi çaresiz bir şekilde bilinmeze doğru gidiyoruz" dedi.

Yaşlı halleriyle dikkati çeken Halil ve Şemo Haso kardeşler ise Sincar Dağı'nda üç gün mahsur kaldıktan sonra saatler süren çileli bir yolculukla kurtulduklarını dile getirdi.

Sincar Dağı'nda incelemede bulunan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) heyeti, mahsur sivillerin içinde bulunduğu şartların beklenenden daha iyi olduğunu tespit etmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler