Gizemli adam konuştu! IŞİD'i bakın kim kurdu

CIA'nın tüm sırlarını bilen adam Snowden konuştu: IŞİD bir ajan devlettir. IŞİD'i ABD, İngiltere ve İsrail'in istihbarat teşkilatları kurdu.

Gizemli adam konuştu! IŞİD'i bakın kim kurdu
Gizemli adam konuştu! IŞİD'i bakın kim kurdu
GİRİŞ 18.08.2014 06:54 GÜNCELLEME 18.08.2014 06:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış


Gizli bilgilerini sızdırdığı için kaçarak Rusya'ya sığınan ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve ABD ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) eski çalışanı Edward Snowden, IŞİD'le ilgili İsrail iddiasını doğruladı.

CIA ve NSA'in tüm gizli bilgilerine sahip olan Snowden, Irak'ta kaosa neden olan IŞİD'in arkasında ABD, İngiltere ve İsrail istihbarat teşkilatlarının olduğunu ileri sürdü.

Snowden'a göre CIA, MI6 ve MOSSAD tarafından kurulan örgütün Ortadoğu'da denge ve tehdit unsuru olarak ABD, İngiltere ve İsrail'e hizmet etmesi planlandı.

AMACI İSRAİL'İ KORUMAK

IŞİD'in bölgede İsrail'in güvenliğini tesis ettiğini söyleyen Snowden'a göre ABD, İngiltere ve İsrail istihbaratları dünyadaki bütün terörü "eşek arısı yuvası" adlı bir strateji ile bir araya getirmeye çalışıyor.

Üç ülke böylelikle dünyanın her hangi bir noktasında ajanları tarafından yönetilen yerel bir terör örgütü sayesinde hem enerji kaynaklarına ulaşmayı hem de bölgelerdeki siyasi boşluğu doldurmayı hedefliyor.

MAKSAT KARIŞIKLIK

Eski ajan Snowden, İsrail'i korumak için, Ortadoğu'da İsrail'e karşı olan grupların kendi içlerinde savaştırıldığını ileri sürdü.

İslami değerlere zarar veren ve bölgeyi kaosa sürükleyen IŞİD'in İsrail hakkında hiçbir açıklamada bulunmaması ve sürekli savunmasız insanları hedef alması dikkat çekmişti. (Takvim)

YORUMLAR 2
  • lazzya 8 yıl önce Şikayet Et
    Dogru haber
    Cevapla
  • Sessiz Gemi 9 yıl önce Şikayet Et
    Aksini Söyleseydi Yalan Söylemiş Olurdu. Ayrıca snowden'e göre diye bir cümle kurulması kabul edilemez. herkesin bildiği bir şey zaten bu böyle. sanıyor musunuz ki israil gazzede ateşkes ilan edildiğinde müslüman öldürmeye ara veriyor ? ışid hep sahnede.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nüfus oranları açıklandı! Çocuk sayısı ile ilgili korkutan rakam
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi