Suudi Arabistan Müftüsü'nden IŞİD fetvası

Suudi Arabistan Müftüsü Abdulaziz Al eş-Şeyh, IŞİD'in İslam dinine mensup olmadığını ve Hariciler'in uzantısı olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan Müftüsü'nden IŞİD fetvası
Suudi Arabistan Müftüsü'nden IŞİD fetvası
GİRİŞ 19.08.2014 19:14 GÜNCELLEME 19.08.2014 19:15
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Şeyh, Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan yazılı açıklamasında, İslam dininin kemal ve güzellik dini olduğunu ifade ederek, tüm kesimlere sağduyu ve denge çağrısı yaptı.

Radikalizm, aşırıcılık ve teröre karşı uyarıda bulunan Şeyh, bunların yeryüzünde bozgunculuğa yol açacağını, İslam'da bu türden şeylerin olmadığını dile getirdi.

Terörün, İslam'ın baş düşmanı olduğunu belirten Şeyh, "IŞİD ve El-Kaide'nin işlediği suçlarda görüldüğü gibi Müslümanlar da terörün başlıca kurbanlarıdır. Bu Harici örgütler, İslam dininden değildir. Müslümanları günahkar ve suçlu gören bu kişiler, kanları ve malları helal kılınan Hariciler'in uzantısıdır" ifadelerini kullandı.

Şeyh, açıklamasında rivayet edilen şu Hadis-i Şerife de yer verdi: ''Ahir zamanda yaşları küçük, akılları zayıf bir grup insanlar/birtakım gençler ortaya çıkacak. Kur'an okurlar ama imanları gırtlaklarından öteye geçmez. Okun yaydan çıkıp fırladığı gibi dinden çıkarlar. Onlara nerede rastlarsanız onları öldürün. Kuşkusuz, onları öldürmek, kıyamet günü, öldürenler için bir ücret/bir mükafat sağlar."

Hariciler

Dini ve siyasi konulardaki aşırı görüşleri ve faaliyetleriyle tanınan gruplar olarak bilinen Hariciler, İslam tarihinde ilk kez dördüncü halife Hz. Ali ve Suriye Valisi Muaviye bin Ebu Sufyan arasında meydana gelen Sıffin Savaşı'nda ortaya çıkmıştır. Arapçada "Ayrılanlar, isyan edenler" anlamına gelen Hariciler, Sıffin Savaşı'nda hakem tayinini kabul etmesinden dolayı Hz. Ali'den ayrılanların meydana getirdiği bir fırkanın adı olarak anılır.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    sadbinebivakkas? işte IŞİD için bir hadisi şerif :.... ........"... [/B]Ali Bin Ebi Talib Radiyallahu Anh'tan ki şöyle dedi:[B] "Siyah bayrakları gördüğünüzde yere kapanın, ellerinizi veya ayaklarınızı oynatmayın. Sonra zayıf bir topluluk çıkar ki (başta) onlara itina edilmez, kalpleri demir parçaları gibi (katıdır), devlet iddiasıyla ortaya çıkarlar, ahde vefa göstermez, sözleşmeye uymazlar, hakka çağırırlar ama kendileri hak ehli değildirler, isimleri künyedir (Ebu Bekir gibi), nisbetleri memleketleridir (el-Bağdadi gibi), saçları kadın saçı gibidir, sonra aralarında ihtilafa düşerler ve Allah hakkı istediğine bahşeder.".........görüldüğü gibi Işid bir hadisde açık olarak anlatılmış...sakın Ha Eğer inanıyorsan Müslüman isen Bu katillerin lehinde konuşma ve sus..Çünkü ALLAH her şeyin hakimidir..ve Müslümanı korur.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    El kaide, IŞİD gibi Batılın Müslümanlara karşı bir oyunudur..... ....Eğer Müslümanlar bu oyunu görmez ise yok olmaya mahkumdurlar...zaten bunun sonu kıyametdir..ama Bu olaylar artık insanlığın kurtuluşu için Kıyamete kadar Mehdi Aleyhisselamın geleceğinin habercidir...
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    El kaide, IŞİD gibi Batılın Müslümanlara karşı bir oyunudur..... ....Eğer Müslümanlar bu oyunu görmez ise yok olmaya mahkumdurlar...zaten bunun sonu kıyametdir..am Bu olaylar artık insanlığın kurtuluşu için Kıyamete kadar Mehdi Aleyhisselamın geleceğinin habercidir...
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    sadbinebivakkas? ..ben hadis-,i şerife göre diyorum?..Gerçek Müslüman fabrikasyon adam öldürmez!!?... .....Hz.peygamberimiz ve sahabiler çok büyük saldırılara maruz kaldıkları işkence gördükleri yine patır patır insan öldürmemişlerdir..malum Hz.hamzanın katilini bile affetmiş ,Mekkeye tek bir insan bile öldürmeden girmiştir.Çünkü ALLAH,ın verdiği canı ancak ALLAH alır...ama sen kalkmışsın israilin Amerikanın projesi olan IŞİD,i savunuyorsun?...yazık! bence töğbe et? ..çünkü yarın çok geç olacak...ayrıca işid için Hadisleri iyi oku ve IİŞD,in ne olduğunu nereye kadar varacağını nasıl yok olacağını gör?..
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Mert akgün ? korkunun ecele faydası yok .. İnsanlar ALLAH,a yönelmedikce IŞİD gibi iblisleri daha çok başlarına bela alırlar?...... .....Hala anlamıyorsunuz?..IŞİD gibi katiller sapıtmış ALLAH youlundan ve İslamdan uzaklaşmış Dünya insanlarının bir ürünüdür ve ne yazıkki bu kıyamet alametidir?..bunu artık kabullenin ve Hz.Peygamberimiz 1400 önce bu olayları görmüş ve hadis,i şeriflerinde açıklamış ? Belki bizi aşar biz görmeyiz ama artık bu iş insanlığın sonuna doğru kıyamete kadar gider..ve Bir gün kalktığımızda Çok daha büyük olaylarla karşılaşacağımız artık gün gibi ortada..bence bırak başkasını eleştirmeyi töğbe et? ve tam olarak islama yönel yoksa her şey çok geç olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!