Kimyasal atılan bölgede tifo tehlikesi

Suriye’nin başkenti Şam’ın Doğu Guta bölgesinde tifo hastalığının baş gösterdiği belirtildi.

Kimyasal atılan bölgede tifo tehlikesi
Kimyasal atılan bölgede tifo tehlikesi
GİRİŞ 20.08.2014 11:34 GÜNCELLEME 20.08.2014 11:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 Hastalığa yakalananların sayısının giderek arttığı kaydedildi.İç savaş ve çatışmaların üç yıldan fazladır devam ettiği Suriye’de salgın hastalıklar halk arasında yayılıyor. Temiz su, gıda ve tıbbi malzemenin temin edilemediği ülkede halk değişik hastalıklarla boğuşuyor. 

Muhalifler, Şam’ın Doğu Ğuta bölgesinde son olarak tifo hastalığı vakalarının ciddi oranda arttığını aktardı. Hastalığın içme suyunun kirlenmesinin yanı sıra su sıkıntısı sebebiyle bölgede tarım sulamasında kanalizasyon suyunun kullanılması sebebiyle ortaya çıktığı belirtiliyor. Yakıt fiyatlarının yüksek olması sebebiyle sondaj suyunu çıkaramayan bölge halkının arazilerini kanalizasyon suları ile suladığı ifade ediliyor. 

Muhalifler, gerekli tıbbı malzeme olmaması sebebiyle tifo hastalığının giderek yayıldığını aktardı. 

Genellikle kirli su ve yiyecekler sebebiyle bulaşan tifo, baş ve karın ağrısı ile yüksek ateş, göğüs ve karında lekeler, nabzın azalması gibi belirtilerle oraya çıkıyor. Antibiyotiklerle tedavi edilen hastalık, gerekli müdahalenin yapılmaması durumunda ölümcül sonuçlara da neden olabiliyor.

ESED KİMYASAL SİLAH KULLANMIŞTI

Beşşar Esed güçleri, geçtiğimiz senenin Ağustos ayında Doğu Guta bölgesine kimyasal silahla saldırmış, çoğunluğu çocuk olan binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • akil aktepe 9 yıl önce Şikayet Et
    .......... Allah belanı versin kafir esat. mekanın cehennem, komşun şeytan olsun. çocuk ölümlerine dayanamıyorum arkadaş. kanıma dokunuyor.ölmüş çocuk resimlerini görünce kan beynime çıkıyor, kahroluyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!