IŞİD içinde kavga: 17 ölü

IŞİD terör örgütü üyesi 2 kişinin, üzerindeki bombaları patlatması sonucu, 17 örgüt üyesi öldü.

IŞİD içinde kavga: 17 ölü
IŞİD içinde kavga: 17 ölü
GİRİŞ 20.08.2014 12:01 GÜNCELLEME 20.08.2014 14:36
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

 Irak'ın Enbar vilayetinde, IŞİD terör örgütü üyesi 2 kişinin, diğer militanlarla tartışmalarının ardından düzenledikleri intihar eyleminde 17 militanın öldüğü bildirildi.

Enbar'ın Hadise İlçe Kaymakamı Abdulhakim el-Cuğeyfi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Bervane nahiyesinde, Irak ordusu tarafından kuşatılan terör örgütü IŞİD militanlarının "psikolojik baskı" altında kaldığını ve aralarına görüş ayrılıklarının baş gösterdiğini ifade etti.

Militanlardan ikisinin, yaşanan bir tartışmanın ardından üzerindeki "bomba kuşaklarını" patlattıklarını aktaran Cuğeyfi, olayda "intihar eylemcileri" dahil 17 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Cuğeyfi, uzun süren kuşatma nedeniyle IŞİD militanlarının çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldığını ve savaş uçaklarının bölgeyi sürekli bombalaması sonucunda oluşan "psikolojik baskının" örgütte tartışma ve görüş ayrılıklarına yol açtığını savundu.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yüzbinlerce sivilin göç etmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

Ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürerken, Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları, silahlı grupların kontrolündeki bölgelere hava saldırıları düzenliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Esad Kılıç 9 yıl önce Şikayet Et
    işid kanalizasyon islam ile alakası olmayan bir cehalet . a.s. efendimizin sünnetine bakın bir de bunların barbarlığına öldürdükleri de hep müslümanlar git israil ile savaşsana ahlaksız kendi baban olan mossad la savaşsana işid
    Cevapla
  • sadbinebivakkas 9 yıl önce Şikayet Et
    cübbeli bu hadisi haber turk te işledi teke tek. Alimler bu hadis için uydurma yada zayıf hadis diyor... ben öyle okumuştum..En doğrsunu Allahbilir.. Çok iyi hatılıyorum cübbeli bu hadisi tefsir ederken... fatih altaylı soruyor bunların durumu ne olacak.. bende dikkatle dinliyorum ne olcak diye... bunlar kendi içinde ihtilfa düşecekler diyor... "SONRA ALLAH HAKI DİLEDİĞİNE VERECEK " ALLAHU EKBER demeki bu hadisi sahih saysak bile ...IŞİD ikiye ayrıcak içinden bir gurup hak olacak mehdiye biat ettiğine göre... yine bu hadisi sahih saysak IŞİD ikiye ayrıdı diye biliriz mesala el kadie ile ayrıldılar...yani sonuç olarak IŞİD yada IŞİD içinde savaşanaların bir çoğunu bu toplum ABD den nefret ettiği den daha fazla IŞİD ten nefret eder... O zaman türkiye deki tüm cametler haktan uzak yaşıyor.. çünkü bunar kendi içinde savaşacak diyor MİLLET IŞİD SAPATİ DUYAN DAN BİLE NEFRET EDİYOR..
    Cevapla
  • kadir tartar 9 yıl önce Şikayet Et
    ..... ekemek yoksa bizde pasta yeriz be güllü=)
    Cevapla
  • sadbinebivakkas 9 yıl önce Şikayet Et
    dediği hadis uydurma dır. doğru sayyasak bile ne cübbeliye nede size ekmek yok ! yani onlar kendi içinde ikiye ayrıcak ve galip olan gurup mehdiye biat edecek...Siz den kim var süriye de ırak ta cihata? yada sizin gibi düşünler cihad nedir biliyor mu? Size göre en büyük cihad karı kıza bakmamk tır... yani nefisle cihad tır.
    Cevapla
  • kadir tartar 9 yıl önce Şikayet Et
    ...... cüppeli hocam ne güzel söyledi birbirlerine girip yok olacaklar.islam herşeyi bilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?