İran meclisi, Ruhani'nin bakanını düşürdü

İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Ferecidana meclisten güvenoyu alamadı

İran meclisi, Ruhani'nin bakanını düşürdü
İran meclisi, Ruhani'nin bakanını düşürdü
GİRİŞ 20.08.2014 14:27 GÜNCELLEME 20.08.2014 14:27

İran meclisi, Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Rıza Ferecidana hakkında verilen güvensizlik önergesini kabul etti.

Ferecidana hakkında verilen önerge, meclisin bugünkü açık oturumunda 6 saat süren tartışmaların ardından oylamaya sunuldu. Önerge, 110'a karşı 145'e oyla kabul edildi. 15 milletvekili çekimser kaldı. Böylece, Ferecidana meclisten güvenoyu alamadı.

İran meclisinde muhafazakar kanattan 51 milletvekili, "yönetim şeklinin ülke geleceğini ve eğitim sistemini tehlikeye soktuğu" gerekçesiyle Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Ferecidana hakkında güvensizlik önergesi vermişti.

Ferecidana'nın bakanlığının düşürülmesine karşı çıkan milletvekilleri ise önergenin altında eski hükümet döneminde aynı bakanlıkta yapılan usulsüzlüklerin ifşa edilmesi ihtimalinin yarattığı korkunun bulunduğunu savunuyor.

Eyalet gezisi programı nedeniyle şehir dışında bulunan ve meclisin oturumuna katılamayan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, mecliste oylamanın başlamasından önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Ferecidana'ya desteğini dile getirirken, "Şu an mecliste güven oylamasına tabi tutulan bir bilim adamı olan bakanımın yanında olmak ve onu açıkça savunmak isterdim" demişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak