Gazze ile ilgili her şey bu sitede

Anadolu Ajansı'nın, Gazze'de gün geçtikçe ağırlaşan bilançoyu resmi verilerle ortaya koyan internet sitesi hizmeti devam ediyor.

Gazze ile ilgili her şey bu sitede
Gazze ile ilgili her şey bu sitede
GİRİŞ 20.08.2014 15:15 GÜNCELLEME 20.08.2014 15:15

Anadolu Ajansı (AA), İsrail'in devam eden saldırıları sonucu Gazze'de gün geçtikçe ağırlaşan bilançoyu resmi verilerle ortaya koyan internet sitesi hizmeti sunmaya devam ediyor.

AA'nın, "gazasurvey.com" adıyla İngilizce yayınlanan sitede, her gün düzenli olarak, Gazze bürosu çalışanlarının resmi kaynaklardan aldığı ölü ve yaralı bilgileri veriliyor. 

Sitede, hayatını kaybedenlerden adları tespit edilebilenlerin tam listesi, ölü ve yaralıların bilgileri kadın, erkek ve çocuk kategorilerinde sunuluyor. Ayrıca İsrail'in vurduğu ev, cami, okul ve hastane gibi yerlere ilişkin bilgiler de sitede yer alıyor.

Bilgilerin, Filistin Sağlık Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) verileri karşılaştırılarak günlük olarak güncellendiği sitenin yazılım, tasarım ve içerik yönetimi, AA tarafından yapıldı.

Uluslararası toplumun Gazze konusundaki duyarlılığını arttırmayı amaçlayan internet sitesi, her ülkeden izlenebilmesi için İngilizce tasarlandı.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor