Netanyahu'dan Hamas'a açık tehdit!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın İsrail'i zayıflatacağına dair yanlış anlayışa sahip olduğunu söyledi.

Netanyahu'dan Hamas'a açık tehdit!
Netanyahu'dan Hamas'a açık tehdit!
GİRİŞ 21.08.2014 00:55 GÜNCELLEME 21.08.2014 01:03
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Netanyahu, "Hamas, bizi zayıflatacağına dair yanlış bir anlayışa sahip. Ben diyorum ki; Hamas eğer bize saldırırsa yedi kat misliyle cevap veririz" dedi.

Netanyahu, başkent Tel Aviv'de Savunma Bakanı Moşe Yalon'la düzenlediği basın toplantısında, İsrail ve Filistinli gruplar arasında Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması yönünde yürütülen müzakerelerin askıya alınmasının ardından İsrail'in Gazze'ye yeniden başlattığı saldırılara değinerek, "Gazze'deki terör örgütlerinin liderleri ve komutanları bizim hedefimizdedir ve hiçbirinin dokunulmazlığı yoktur" dedi.

"Koruyucu Hat" operasyonunun sona ermediğini, bunun Hamas'ın kuruluşundan bu yana aldığı "en sert darbe" olduğunu savunan Netanyahu, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed Ed-Dayf'ı hedef alan saldırıyla ilgili olarak, "Hamas, bizi zayıflatacağına dair yanlış bir anlayışa sahip. Ben diyorum ki; Hamas eğer bize saldırırsa yedi kat misliyle cevap veririz" ifadelerini kullandı.

"KATAR, TÜRKİYE VE İRAN ONLARLA"

Netanyahu, Kahire'deki müzakerelere geri dönüşle ilgili bir soruya ise "Kim bizim bir bedel ödeyerek ateşkes sağlanması için çabaladığımızı söylüyor? Biz, ister ateşle isterse siyasetle olsun halkımızın güvenliğini sağlayacak bir zemin üzerinde çalışıyoruz. Mısır'ın gösterdiği büyük çabayı takdir ediyoruz. Biz Mısır'ın girişimini kabul ettik. İsrail Parlamentosu Knesset'teki tüm bakanlar da bunu kabul etti. Kim savaşı durdurmak istiyorsa Hamas'ın yaptıklarını durdurmalıdır. Arap dünyası Hamas'a karşı, kim onlarla beraber Katar, Türkiye ve İran" yanıtını verdi.

Savunma Bakanı Moşe Yalon da Gazze'ye yeni bir kara harekatı dahil bütün ihtimallerin masada açık beklediğini ifade etti.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakerelerin ardından kalıcı ateşkes sağlanamamış, Gazze'den roket atıldığı iddiasıyla İsrail ordusu, dün Gazze'ye yeniden saldırmaya başlamıştı. Hamas ise İsrail'in roket iddialarını yalanlamıştı.

ŞU ANA KADAR 2 BİN 49 KİŞİ ŞEHİT OLDU

İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 2 bin 49 kişi hayatını kaybetti, 10 binden fazla Filistinli yaralandı.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakerelerin ardından kalıcı ateşkes sağlanamamış, Gazze'den roket atıldığı iddiasıyla İsrail ordusu, Gazze'ye yeniden saldırmaya başlamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • mevhibe inal 9 yıl önce Şikayet Et
    İnsan Hakları... Çocuk hakları-Kadın Hakları-Uluslararası kanun ve kuralların hepsini çiğneyen İsrail.... zulmünü azaltmak için çalışıyor Hamas ve biraz vicdanı olanlar.
    Cevapla
  • anadolubeyi 9 yıl önce Şikayet Et
    LÜTFEN DİKKAT!. Bir insanı öldürmenin tüm insanlığı öldürmek anlamına geldiği bir dinin mensuplarıyız çok şükür. Dikkat ediniz, "insan" diyor "Müslüman" değil. Bu nedenle yorumlara biraz daha dikkat etmemiz gerekir. Zaman zaman duygularımızın esiri oluyoruz ancak çok yanlış. İsrailliler ölümden korkan dünyalık bir millet. Gün gelecek onlar bu katliamların hesabını verecek hem de çok ağır.
    Cevapla
  • Hakan Tuncay 9 yıl önce Şikayet Et
    İslamiyet, başka dine ve ırka mensup olan sivillere saldırmayı yasaklıyor!. Buradaki bazı yorumları yanlış buluyorum ve diyorumki, hiç bir insan, dini ve ırkı ne olursa olsun, saldırıya uğramasından yana değilim ve islam tarihinden misal vere bilirim. Mesela Hz Muhammed(sav) savaş olduğu dönemde yinede hıristiyanlarla ve yahudilerle komşuluk münasebetlerini en iyi biçiminde bizlere bir örnek olarak sergilemiştir. Dolaysıyla bir gayri müslim, eğer kendisi saldırmadıkca onada saldırılmaz! Aksi takdirde bu soykırımı olur ve bunu yapan kişiler dinimize en büyük zararı vermiş olurlar ve hiç bir zafer müslümanlara nasip olmaz! saygılarımla
    Cevapla
  • birol mussab 9 yıl önce Şikayet Et
    YAHUDİ KATLİAMI YAPMAK GEREK. neden bu kadar uğraşılıyorki.her müslüman yaşadığı yerde 1 yahudiye saldırsa bak gazze nasıl kurtuluyor.
    Cevapla
  • B.Ali KÖKTAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    her zaman . çok şükür onlarlayız ve olmaya da devam edeceğiz.ancak iran ın hamasla veya filistinle olduğu tamamen yalandır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...