3 Hamas lideri hayatını kaybetti

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın önde gelen 3 lideri İsrail saldırılarında öldürüldü.

3 Hamas lideri hayatını kaybetti
3 Hamas lideri hayatını kaybetti
GİRİŞ 21.08.2014 09:12 GÜNCELLEME 21.08.2014 09:53
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, "Kassam Tugayları, Filistin halkı ve İslam ümmeti için liderlerinin kanını akıtmıştır" denildi.

Açıklamada, hayatını kaybeden liderlerin isimleri Raid el-Attar, Muhammed Ebu Şemmale ve Muhammed Berhum olarak açıklandı.

Hamas'a yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre de Kassam Tugayları liderleri, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinin Tel es-Sultan bölgesinde bir eve düzenlenen saldırıda yaşamını yitirdi.

Saldırıda 4 Filistinlinin daha hayatını kaybettiğini, 45 kişinin de yaralandığını aktaran kaynaklar, söz konusu evin, 9 füzeyle hedef alındığını ve tamamıyla yıkıldığını kaydetti.

Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra da İsrail savaş uçaklarının, Tel es-Sultan bölgesindeki bir evi füzelerle vurduğunu ve saldırıda 2'si yaşlı 7 kişinin öldüğünü, 40'tan fazla kişinin de yaralandığını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH(CC) GANİ GANİ RAHMET EYLESİN.İSLAM DÜŞMANLARINI KAHRETSİN.. Sizler vatanını savunan haksızlığa karşı gelen birer kahramansınız.Dünya ömrü fanidir.Şöyle veya böyle,aç,tok geçer gider.Bir müslüman için Önemli olan sonsuz yaşam olan ahirettir.Sizler sonsuz aleme Allah(cc)ın sevdiği kul olarak en yüce mertebetebeye(şehitliğe)kavuştunuz.
    Cevapla
  • yasin kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    filistin . Filistin Israil icin altin yumurtlayan bir tavuktur. Dunya uzerinden gelen yardimlardan vergi ve pay almaktadir. Bunu turkiyedeki bir israilli is adami soyluyor. Neden bir gece de filistini almiyorsunuz neden yillardir ugrasiyorsunuz denildiginde bu cevabi vermis. Ayni sekilde Yaser Arafat ve oradaki catisan gruplarin buyuk cogunlugu, aslen israile hizmet etmektedirler. Ama biz millet olarak daha kendi ulkemizden haberimiz yokken , Filistinden nasil haberimiz olabilir ki. Guc dengeleri bizlerin lehine gecene kadar dunya uzerinde muslumanlara zulumler devam edecektir. Guc dengeleride savasla bagirarak cagirarak degil , siyasi ve ekonomik alanda dunya uzerinde lobilerle , insan ve toplumlarin begenisini kazanarak elde edilecektir. Bol arastirmali ve okumali gunler bizleri bekliyor...
    Cevapla
  • müslüman kurtuldu 9 yıl önce Şikayet Et
    .... yaser arafatı bilmem ama hamasa laf söylemeye hakkınız yok. kurucuları bir bir şehit oldu. siz evlerinizde hayatın nimetleini tadarken onlar tek başına mücadele ettiler. utanmadan mücadeledn vazgeçmelerini söylüyorsunuz. dedikodu yapıyorsunuz. islamın emrini yerine getirmediğiniz gibi utanmasını da bilmiyorsunuz yazıklar olsun. Şehidler en güzel şekilde ikram görürler inşaallah. HAMASI ELEŞTİRENLER AYNAYA BAKIP UTANSIN KENDİNDEN
    Cevapla
  • yasin kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    Yaser El Arafat - Hamas - Filistin. Filistin hic bir zaman muslumanlarin ortak bir davasi olmadi. Filistin insanlari her zaman ezildiler. Baslarina gelenleri her zaman oldugu gibi dis gucler yonetti. Yaser El Arafat Israil tarafindan atanan bir baskandi. Yahudiydi. Siz zannediyor musunuz ki Hamas grubu tamamen musluman bir grup , iclerinde belki muslumanlar safderun insanlar vardir ama her zaman oldugu gibi guc dengeleri kimde ise o kunusturuyor. Hamas icinde namaz kilan kac kisi vardir bir arastirin isterseniz
    Cevapla
  • arif kara 9 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman. ne zaman cevap vereceksiniz, yüzlerce israillinin öldürüldüğünü ne zaman duyacağız, eğer yapamıyorsanız mücadeleyi bırakın yüzlerce masum filistinliyi israilli teröristlere öldürtmeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi