İsrail yasaklanmış silahlar kullandı!

Filistin Sağlık Bakanlığı, "yasaklanmış silahlar kullandığı" gerekçesiyle İsrail hakkında soruşturma açılması gerektiğini belirtti.

İsrail yasaklanmış silahlar kullandı!
İsrail yasaklanmış silahlar kullandı!
GİRİŞ 21.08.2014 21:01 GÜNCELLEME 21.08.2014 21:01

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, yapılan incelemeler sonucunda Gazze Şeridi'ndeki hastanelerde, aralarında pudra bombasının da bulunduğu yasaklanmış silahlara maruz kalmaları nedeniyle kol ve bacaklarını kaybeden ve ağır yaralanan kişilerin bulunduğunun tespit edildiği kaydedildi.

İsrail'in, etki alanı çok geniş olan "öldürücü ok" veya "küçük ok" adı verilen silahları da kullandığı belirtilen açıklamada, kullanıldığı ileri sürülen radyoaktif madde ve ağır metal barındıran kimyasal silahlar nedeniyle ileride kanser, kan hastalıkları, kısırlık, tekrarlayan düşükler gibi rahatsızlıklarla karşılaşılabileceği konusunda sağlık ekiplerine uyarılarda bulunuldu.

Açıklamada, mevcut veriler ışığında İsrail'in yasaklanmış silahlar kullandığının tespit edilmesi nedeniyle uluslararası hukuk ve anlaşmaları çiğnediği vurgulanarak ilgili mercilere uluslararası soruşturma açılması çağrısında bulunuldu.

Gazze'deki insan hakları kuruluşları, hastanelerde görev yapan doktorların, bazı hastalarda şarapnel izi olmaksızın uzuv kaybı yaşaması ve kayıp yaşanan noktalarda yüksek ısının olduğu bilgisini aktardıklarını kaydederek, bunun halen deneme aşamasında olan pudra bombasından (Dense Inert Metal Explosives) kaynaklanabileceği görüşünü bildirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!