Netanyahu'dan skandal benzetme

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas ile IŞİD'i aynı kefeye koyarak yaptığı katliamı aklamaya çalıştıç

Netanyahu'dan skandal benzetme
Netanyahu'dan skandal benzetme
GİRİŞ 21.08.2014 22:44 GÜNCELLEME 21.08.2014 22:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kudüs'te ABD Senato Üyesi Darrell Issa ile görüşmesinden önce açıklamalarda bulunan Netanyahu, "Aşırı İslamcı terörizm bütün dünyayı tehdit ediyor. İsrail'i, ABD'yi, ılımlı Arap ülkelerini, Avrupa'yı ve herkesi tehdit ediyor" dedi.

HAMAS İLE IŞİD'İ BİR TUTTU

Netanyahu, "Aynı İslami terör şebekesi ile karşı karşıyayız ve hep beraber savaşmalıyız. Hamas, IŞİD'dir ve IŞİD, Hamas'tır" ifadelerini kullandı.

Hamas ve IŞİD'in "aynı ağacın iki dalı" olduğunu iddia eden Netanyahu, Amerikalı gazeteci James Foley'in vahşice öldürüldüğünü gördüğünü ve 3 Yahudi Yerleşimci'nin öldürülmesini gördüklerini iddia etti. Hamas'ın Yahudi yerleşimcilerin öldürülmesini üstlendiğini öne süren Netanyahu, "Aşırı İslamcı teröre karşı ortak bir cephe oluşturulması gerektiğini" ifade etti.

İsrail yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. İsrail Parlamentosu, bu kişilerin bulunması için orduya operasyon yapma dahil, geniş yetkiler vermişti.

3 YAHUDİNİN ÖLÜMÜNDEN HAMAS'I SORUMLU TUTTU

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 3 Yahudi yerleşimcinin ölü bulunmasına ilişkin, "Bundan Hamas sorumludur ve bedelini ödeyecek" ifadelerini kullanmıştı.

HAMAS: OLAYLA ALAKAMIZ YOK

Hamas, bu olayla hiçbir şekilde ilgisi olmadığını açıklamıştı. Şu ana kadar hiçbir Filistinli gruptan da saldırıyı üstlenen olmadı.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye de havadan, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti.

İsrail ordusunun 7 Temmuz'da Gazze'ye başlattığı saldırılardan bu yana 2 bin 77 kişi yaşamını yitirdi, 10 bin 310 kişi yaralandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    İsrail ortadoğudan yok edilmedikçe huzur yok !. bu korkak araplar kuvvetlerini bir araya getirip birleşmedikçe, israil kafalarına vuracaktır !
    Cevapla
  • ŞAHİN AVCI 9 yıl önce Şikayet Et
    aksine. işid israildir ve israil işid
    Cevapla
  • Erhan ACUN 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın.... Amerikadan başka koruyanı var mı? yok iyice yalnızlaştığı için sağa sola saldırıyor. Çünkü Filistinlilere katliam yaparak soykırım uyguladığını sağır sultanlar dahi duydu. Bir diğer konu ise verdiği taahhütlere bağlı kalmayarak dünyanın bir numaralı yalancı siyasetçisi unvanını da elinde tutuyor.
    Cevapla
  • ferhatekici 9 yıl önce Şikayet Et
    IŞID 'IN VARLIK SEBEBİ İSRAİLİ KORUMAK. Edward Snowden ne varsa açıkladı , Irak 'ı önce bu hale getirdiler , böldüler parçaladılar , sonrada kurtarıcıymış gibi kahramanlığa soyunuyorlar....
    Cevapla
  • ismail ismail 9 yıl önce Şikayet Et
    TEŞBİHTE HATA OLMAZ. Işid denilen cinayet şebekesi tam da israil başbakanına ve ısrail ordusuna benzer tıbkısının aynısı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!