IŞİD militanları bir türbeyi daha yıktı

Daha önce peygamberlerin türbesini yıkan IŞİD, şimdi de Kakailerin önderlerinden Baba Yadigar'ın türbesini hedef aldı.

IŞİD militanları bir türbeyi daha yıktı
IŞİD militanları bir türbeyi daha yıktı
GİRİŞ 22.08.2014 14:31 GÜNCELLEME 22.08.2014 14:35

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu Sait Memozini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul'un 40 kilometre doğusunda bulunan Tulebend köyündeki Baba Yadigar türbesinin IŞİD militanlarınca bombalandığını söyledi.

KAKAİLER

Yerel kaynaklar, Irak'taki Kakai nüfusunun 75 bin olduğunu belirtiyor. Kakailer Kürt olmakla birlikte aralarında az sayıda Arap ve Türkmen nüfus da bulunuyor. Kakailerin çoğu Kerkük'te yaşıyor. Musul, Erbil, Süleymaniye ve Diyala'da da az sayıda Kakai bulunuyor.

Irak'taki Kakailerin tarihi 970 yıl öncesine dayanıyor. Halepçe ilçesine yakın bir köy olan Şeyhan, Kakailerin mukaddes saydığı bölge olarak biliniyor. Burada Kakailerin dini lideri Sultan İshak'ın mezarı bulunuyor.

Kakailer, Kur'an-ı Kerim'e inanmakla birlikte tüm peygamberler ve "Ehli Beyt" ile Şiilikteki 12 imama da büyük saygı gösteriyorlar. Dinlerinin bir "sır" olduğuna inanan Kakailer, ibadetlerini gizli yapıyor. Kakailer, Hz. Ali'nin camide öldürülmesini gerekçe göstererek camiye gitmekten imtina ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması