IŞİD Musul'da bir erkeği recm cezasına çarptırdı

Kafa kesme görüntüleri ile korku salan IŞİD terör örgütü, ilk kez bir erkeği recm cezasına çarptırdı.

IŞİD Musul'da bir erkeği recm cezasına çarptırdı
IŞİD Musul'da bir erkeği recm cezasına çarptırdı
GİRİŞ 23.08.2014 00:25 GÜNCELLEME 23.08.2014 01:00
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Reuters’ın bir görgü tanığına dayandırdığı habere göre, örgütün Irak’ın Musul kentinde kurduğu mahkemede suçlu bulunan bir erkek, dün taşlanarak öldürüldü.

Reuters'a göre örgüt, Suriye’de uyguladığı bilinen recm cezasını Irak’ta ilk kez hayata geçirdi.

"SİVRİ TAŞLAR TOPLADILAR"

Taksi şoförü olan görgü tanığı, dün Musul’da IŞİD’e ait 20 araçlık bir konvoyu ve kalabalığın toplandığını görünce durduğunu, bu sırada bazı militanların yerden sivri taşlar topladığını, birinin de olay yerini videoya çektiğini anlattı. Ardından militanlar araçlardan birinden elleri kelepçelenmiş genç bir erkeği çıkarıp yere oturttu; sonra da onu taşlamaya başladı.

"İNSANLAR BAKAMADI"

Adamın ”Ben suçlu değilim” diye bağırdığını, izleyenlerin bu sırada recm uygulamasına bakamadığını anlatan şoför, ”Bazı taşların kafasına isabet ettiğini gördüm, başımı çevirdim’‘ dedi. Buna göre, militanlar 15 dakika sonra infazı izleyenlere ‘işlerinin bittiğini‘ söyledi ve cansız bedeni bir ambulans alıp götürdü. Musul morgundan bir kaynaksa, olayı doğrulayarak kurbanın 30 yaşlarında olduğunu söyledi.

EN HOŞGÖRÜLÜ ŞEHİRDİ

Taksi şoförü, IŞİD öncesinde Irak’ın en ‘hoşgörülü‘ şehirlerinden biri olarak bilinen Musul’da herkesin bu olayı konuştuğunu anlattı. Şoför, ”Çoğumuz şaşırmadık, bu onların tipik davranışı” diye konuştu.

IŞİD geçen ay da, Suriye’nin Türkiye sınırında kontrol ettiği Rakka vilayetinde iki kadını zina suçlamasıyla taşlayarak öldürmüştü.

YORUMLAR 24
  • empati a 9 yıl önce Şikayet Et
    Hadis konusunda orta (gerçek) yol. Hadis ve sünnet farklı şeylerdir. Sünnet Kuranın pratiğidir ve uygulama şeklindedir (namaz, hac vb.) ve kolay kolay değişmez. Ama hadis peygamberimizin söylemiş olduğu söylenen sözleridir. Eski alimler de yüzbinlerce uydurma hadisin olduğunu kabul ederler. Bu konuda 3 farklı yol var: 1- Hadisleri tümden reddeden ve Tek kaynak Kuran derler. (Yanlış yol. Namaz vakitleri, rekatları nasıl öğreneceğiz?) 2- Tüm hadisleri Kurana, akla aykırı olsa da kabul eden ve hadisin Kuranı neshededeceğini(kaldıracağını) söyleyenler. (Yanlış yol. Recm, deve sidiğinin içilmesi vb.) 3- Temel (bakın Tek demedim) Kaynak Kuran ve sahih (nebevi) sünneti kabul edenler. (Doğru yol. Recm Kuranda yok)
    Cevapla
  • abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    Hadis-i şerifleri inkâr etmek. Sual: Bazıları kesinlikle hiçbir hadisi kabul etmiyor, (yalnız Kur’an) diyor. Binlerce âlimin tasdik ederek bugüne kadar gelen hadisleri kabul etmeyen kâfir olmaz mı? CEVAP Onların Kur’ana inanıyorum demeleri yalandır. Çünkü Kur’an-ı kerimi de toplayan eshab-ı kiramdır, hadis-i şerifleri de bildirenler eshab-ı kiramdır. Birine inanıp öteki inkâr edilmez. Resulullah efendimiz, böyle kimselerin çıkacağını mucize olarak 14 asır önce bildirmiştir. Bunlardan bazıları şöyledir: (Bazı kibirli kişiler çıkacak, “Allah Kur’anda bildirilenden başka bir şeyi haram kılmadı” diyecek. Yemin ederim ki, benim de emrettiğim, yasakladığım, koyduğum hükümler vardır. Bunların sayısı Kur’andaki hükümlerden daha çoktur.) [Ebu Davud]
    Cevapla
  • abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    Hadisin Dindeki Yeri ve Önemi 3. Yukarıda zikredilen âyet ve haberlerden de anlaşılacağı gibi, Kur'ân ve hadîs (daha geniş ifadesiyle sünnet), Allah (c.c.) tarafından Rasûlullah (s.a.v.)'a gönderilmiş birer vahiy olmak bakımından aynıdırlar. Şu kadar var ki; Kur'ân, hadîsin aksine, anlam ve lâfız yönünden bir benzerinin meydana getirilmezliği (i'câz) ve Levh-i Mahfûz'da yazı ile tesbit edildiği için, ne Cibrîl (a.s.)'in ve ne de Hz. Peygamber'in, üzerinde hiçbir tasarrufları bulunmaması noktasında hadîsten ayrılır. Hadîs ise, lâfız olarak vahyedilmediği için, Kur'ân lâfzı gibi mu'ciz olmayıp, ifade ettiği anlama bağlı kalmak şartıyla sadece mânâ yönüyle nakledilmesi caizdir.
    Cevapla
  • LonMan 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc' nin hukmune uymayanlar.. Ve kim, Allah'ın indirdiği ile hükmetmezse, o taktirde işte onlar, onlar kâfirlerdir. MAIDE 44 - Ve kim, Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, o taktirde işte onlar, onlar zalimlerdir. MAIDE 45. Ben burada kuranda oldurme olmadigini acik yazdim. Suphesi olanlardan birisi burada Kuran-da ZINA YAPANI OLDURME ile ayeti gostersede hepimiz sussak. Saga sola kacip duracaginiza mertce burada yazinda bizde biat edelim.
    Cevapla
  • abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    Hadisin Dindeki Yeri ve Önemi 2. Rasûlullah'tan (s.a.v.) şöyle rivayet edilmiştir: "Bana kitap (Kur'ân) ve bir de onunla birlikte, onun gibisi (sünnet) verildi" (Ebû Dâvûd, Sünen, II, 505). Hassan İbn Atiyye, aynı konuda şu açıklamayı yapmıştır: "Cibrîl (a.s.) Rasûlullah (s.a.v.)'e Kur'ân'ı getirdiği ve öğrettiği gibi, sünneti de öylece getirir ve öğretirdi" (İbn Abdilberr, Câmiu'l Beyâni'l-ilm, II, 191).
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı