Gazze'de ateşkes için yeşil ışık yakıldı

Filistin ve İsrail heyetinin, Mısır arabuluculuğunda müzakere masasına tekrar oturmaya yeşil ışık yaktığı bildirildi

Gazze'de ateşkes için yeşil ışık yakıldı
Gazze'de ateşkes için yeşil ışık yakıldı
GİRİŞ 23.08.2014 06:56 GÜNCELLEME 23.08.2014 07:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış


Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması için Mısır'da yürütülen görüşmelere katılan Filistin heyeti üyesi İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid el-Batş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mısır tarafından müzakerelerin devam etmesi için resmi bir davet gelirse, Filistin direnişinin taleplerine ulaşmasını sağlamak amacıyla heyetimizin tekrar masaya oturmasında bir sakınca yok" dedi.

Müzakereler konusunda sarf edilen uluslararası çabalara dair Batş, "Gazze'ye saldırıların durması için Arap ülkeleri ve İslam dünyasının sarf ettiği bölgesel çabalara köstek olmayacağız. Birleşmiş Milletler'in (BM) çabalarının ise Filistin direnişinin haklarına dokunmadan özgürlük hakkımızı dikkate alması gerekir" diye konuştu.

Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Amira Oron, "İsrail, destek verdiği ve saygı duyduğu Mısır'ın çabalarını görmezden gelmeyecek. Mısır, ateşkes için yeniden müzakere masasına çağırırsa İsrail heyeti, ateşkesin garanti edilmesi ve sükunet sağlanması şartıyla kabul eder" ifadelerini kullandı.

Oron, "Şu an ateş altında müzakere imkanı yok. Ancak tabii ki sükunet esas alınırsa çağrıya icabet edilir ve İsrail heyeti Kahire'ye döner" diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • Kadir Kılıç 9 yıl önce Şikayet Et
    İsrail'in Saygı Duyup Destek Verdiği Mısır. Demekki Devlet , Hükümet ve Millet olarak doğru yoldayız. Mısır'ın SİSİ' sini desteklemediğimiz için.
    Cevapla
  • sinan ay 9 yıl önce Şikayet Et
    istediğin kadar öldür sonra ateşkesi düşünebiliriz de. allahım bu allah kitap tanımaz kullara daha ne kadar katlanacağız bizi bu milletten kurtar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Maduro'dan İsrail destekçesi devlet başkanına: Yalaka...
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı