IŞİD’in ABD'den istediği Lady El Kaide

IŞİD'in ABD’li gazeteci James Foley’i öldürmeden önce Washington yönetimine gönderdiği listedeki “Lady el-Kaide”.

IŞİD’in ABD'den istediği Lady El Kaide
IŞİD’in ABD'den istediği Lady El Kaide
GİRİŞ 23.08.2014 12:49 GÜNCELLEME 23.08.2014 12:49

IŞİD terör örgütünün ABD'li gazeteci James Foley'i öldürmeden önce Washington yönetimine gönderdiği uzun listede "Lady el-Kaide" olarak bilinen Afiye Sıddıki'nin de serbest bırakılması şartını koştuğu iddia edildi.

EN ÇOK ARANAN TERÖRİST LİSTESİNDEYDİ

2005 yılında ABD iç istihbarat örgütü FBI, 11 Eylül saldırısının planlayıcılarından Halit Şeyh Muhammed'in sorgusunda, M.I.T'de (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) nöroloji doktorasını tamamlayan Sıddıki'nin El Kaide'nin finansörü ve kuryesi olduğunu öğrendi. Bu bilgi Sıddıki'nin "En çok aranan yedi terörist" listesine girmesine yetti.

Harita incelerken yakalandı

2008 yılında bir Afgan köylüsü, harita inceleyen bir kadını gördü. Afganistan'daki kadınların çoğunun okuma-yazma bilmemesi nedeniyle şüphelenen köylünün ihbarıyla yakalanan kişinin Sıddıki olduğu ortaya çıktı. Kadının üzerinden, New York'ta yapılacak ölümcül saldırıların planlarını içeren belgeler ve 1 kilo kadar aşırı zehirli bir kimyasal olan sodyum siyanür çıktı.

Sıddıki'nin sorgu sırasında eline geçirdiği bir tüfekle ABD'li müfettişlere ateş açtığı iddia edildi ancak "Lady El Kaide" ABD'deki mahkemede bu iddiayı yalanladı. Bu saldırı yüzünden kadının 86 yıl hapis cezasına çarptırılması, memleketi Pakistan'da protestolara neden olmuş, iki ülke arasında kriz çıkmıştı. 

Halen Teksas eyaletindeki bir hapishanede yatan 42 yaşındaki Sıddıki, en erken 2083 yılında tahliye olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak