Barzani: İran bize silah veriyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, İran'ın Peşmerge'ye silah yardımı yaptığını açıkladı.

Barzani: İran bize silah veriyor
Barzani: İran bize silah veriyor
GİRİŞ 26.08.2014 11:52 GÜNCELLEME 26.08.2014 14:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, İran 'ın Peşmerge'ye silah yardımı yaptığını açıkladı. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif'le Erbil'de bir basın toplantısı yapan Barzani, "Uluslararası kamuoyundan silah istedik ve İran bize silah gönderen ilk ülke oldu" dedi.

Irak'taki son gelişmeleri takip etmek üzere Erbil'e gelen İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Irak Mesud Barzani ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Barzani, radikal selefi IŞİD örgütünün hezimete uğradığını, IŞİD'i bitirmek şerefinin ise Kürt topraklarında ve Kürt halkına nasip olacağını söyledi.

İran'ın Kürt yönetimine verdiği destekten dolay Cevad Zarif'e teşekkür eden Barzani, iki tarafın ilişkileri daha da sağlamlaştığını vurguladı.

IŞİD'in Musul Barajı'nı yeniden ele geçirdiği ve 200 civarında Peşmerge'yi esir aldığı iddiasının sorulması üzerine Barzani, "Bu haberlerin doğruluk payı yok. IŞİD her yerde hezimete uğramıştır. Bölgelerin çoğu IŞİD militanlarından temizlemiştir ve temizlemeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Cevad Zarif ise Erbil temasları ardından Süleymaniye şehrine geçerek eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'yi ziyaret edeceğini açıkladı.

YORUMLAR 1
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    amerika mi??. kucuk amerika mi oldu acem ne is kardesim hem ona hemde karsinindakine silah ver kirsinlar birbirini dimi))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü