''İsrail askerlerini korkak farelere çevirdi''

Hamas üyesi Nezzal, Filistin direnişinin

''İsrail askerlerini korkak farelere çevirdi''
''İsrail askerlerini korkak farelere çevirdi''
GİRİŞ 27.08.2014 09:16 GÜNCELLEME 27.08.2014 09:16

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Üyesi Muhammed Nezzal, Filistin direnişinin, İsrail ordusuna karşı başlattığı mücadelede dengeleri değiştirdiğini belirterek, direnişin "İsrail ordusu yenilmez" tezini de çürüttüğünü belirtti.

Nezzal, yaptığı açıklamada, ateşkesi Filistin direnişinin "zaferi" olarak değerlendirerek, "Bu iki açıdan da zaferdir. Birincisi İsrail, ilan ettiği hiçbir hedefi gerçekleştiremedi, ikincisi ise direniş büyük bir stratejik başarı sağladı" dedi.

Nezzal, Filistin direnişinin ateşkes sürecine gelene kadar birçok başarıya imza attığını vurgulayarak, "Filistin direnişi, İsrail ordusunun yenilmezliği teorisini çürüttü. İsrail ordusunun heybetini yerle bir etti, askerlerini korkak farelere çevirdi" diye konuştu.

Filistin direnişinin, düşmanı yenmenin şartı olarak kabul edilen "stratejik denge" teorisini de yıkmayı başardığını aktaran Nezzal, "Korku ve caydırıcılık dengesini sağlamak yeterli" ifadesini kullandı.

Nezzal, İsrail'in saldırılarına gerekçe olarak gösterdiği, direnişçilere yönelik "nükleer ve gelişmiş silahlar sahip olma" iddiasının da gerçekçi olmadığını, dolayısıyla burada İsrail milli güvenliğinin de bir kırılma yaşadığını dile getirdi.

ÖLEN ASKER SAYISI BİN

Nezzal, İsrail'in ölü ve yaralı asker sayısını da gizlediğini iddia ederek, "Hamas kaynaklarına göre ölen asker sayısı bin, yaralı sayısı da 2 bindi ancak İsrail yönetimi, ölü ve yaralılar konusunda gerçek rakamları gizledi" diye konuştu.

Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen ateşkes görüşmelerinde İsrail ile Filistinli gruplar arasında varılan anlaşma gereği dün saat 19.00'da kalıcı ateşkes uygulanmaya başlamıştı. İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 bin 145 Filistinli hayatını kaybetmiş, 11 bin 100 kişi yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!