Ateşkes sonrası İsrail'den açıklama

Filistinli gruplar ile İsrail arasında ateşkesin sağlanmasından bu yana, herhangi bir ihlalin yaşanmadığı bildirildi.

Ateşkes sonrası İsrail'den açıklama
Ateşkes sonrası İsrail'den açıklama
GİRİŞ 27.08.2014 10:36 GÜNCELLEME 27.08.2014 10:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail Ordu Sözcüsü Peter Lerner, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ateşkesin sağlanmasından bu yana 12 saatten fazla geçti, ateşkes ihlal edilmedi. İsrail ordusu yaşanacak herhangi bir gelişmeye karşı hazırlıklıdır, Ordu, İsraillileri korumaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen ateşkes görüşmelerinde İsrail ile Filistinli gruplar arasında varılan anlaşma gereği dün saat 19.00'da kalıcı ateşkes kararı alınmıştı. İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 bin 145 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 11 bin 100 kişinin yaralandığı belirtildi.

YORUMLAR 1
  • anlayana 9 yıl önce Şikayet Et
    bu yeterli değil !! . ateşkesin saglanması sonrasında gazze ablukasının kalkması hiç birşeyi halletmez tam tersine bu işin daha başlangıcıdır ! ! ortadoguda barış için bir ışık yanmıştır ! ! ! peki bundan sonra müslüman ülkeler ve BM ne yapmalı ? ? işte kritik dönem tamda burda başlıyor ! ! öncelikle müslüman ülkeler mutlaka AMA mutlaka hamasın şımarmasına izin vermemli hamas asla ateşkesi ihlal etmemeli HATTA müslüman ülkeler haması sert bir biçimde ateşkesi ihlal etmemesi konusunda uyarmalı ! ! ANCAK bu durum sadece ve sadece ABLUKA kalktıktan sonra yapılmalı ABLUKA kalkmadan hamasa bu tür uyarıların zaten etkisi olmaz ! ! ! BU ARADA BM ye gelince BM kesinlikle ateşkesin korunması konusunda israil ile gazze arasına kıbrıstaki yeşil hat benzeri bir bir bölge oluşturmalı ! ! vede ateşkesi bozan tarafın agır bedel ödeyeceğini ilan etmeli ! ! israile gelince hamasın nasılki ali cengiz oyunu çevirmesini istemıyorsak israilinde ali cengiz oyununa yeltenmemesi lazım onuda açık şekilde dünya uyarmalı ! !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı