Muhalifler İsrail sınırındaki kapıyı ele geçirdi

İsrail'in sınırındaki Golan Tepeleri'ndeki sınır kapısı El Nusra ve diğer radikal grupların eline geçti.

Muhalifler İsrail sınırındaki kapıyı ele geçirdi
Muhalifler İsrail sınırındaki kapıyı ele geçirdi
GİRİŞ 27.08.2014 13:59 GÜNCELLEME 27.08.2014 16:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İki taraf arasındaki çatışmada seken kurşun İsrail askerini yaraladı. İsrail bombalayarak karşılık verdi.

Suriye'de Esad rejimine bağlı Suriye ordusu ile El Kaide'ye yakın El Nusra Cephesi Golan Tepeleri'nde İsrail sınırında çatıştı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, El Nusra ile Suriye ordusunun Golan Tepeleri'nde Quneitra kontrol bölgesinde çatıştığını duyurdu.

Çatışmalar sonrasında El Nusra kontrol bölgesini ele geçirdi. Ancak çatışmalar devam ederken, sınırın diğer tarafına seken kurşun İsrail askerini yaraladı.

İsrail'in buna cevabı sert oldu. İsrail, El Nusra'nın ele geçirdiği kontrol bölgesini bombaladı.

Golan bölgesinde İsrail ve Suriye sınırı arasındaki bölge BM'nin gözetiminde. Ancak bazı bölgelerde Suriye ile İsrail sınırı arasındaki mesafe 200 metreye kadar düşüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • mansur yiğit 9 yıl önce Şikayet Et
    ahmet ak. sen ne ayaksın? Nusra IŞİDden bağımsız bir gruptur ve Suriye halkı tarafında en çok sevilen mücahid gruptur.Burada İsrailin av köpeği olan Esedin propagandasını yapma yemezler.
    Cevapla
  • ahmet ak 9 yıl önce Şikayet Et
    IŞIDın israil düşmanı olduğu kimse ilan etmesin. israile sığınan muhalifleri israilin tedavi ettiği bizzat haber7 sitesinde bile yayınlanmış bir gerçekken ve ışıd ın mahlukları tarafından filistin bayraklarının yakıldığı hakikatken ışıdın israilin emrinde olduğu 2x2=4 gibi gerçektir
    Cevapla
  • Özgür Şen 9 yıl önce Şikayet Et
    Ey israiloğlulları. Titremeye devam edin siyonistler, mücahidler her zaman peşinizde.
    Cevapla
  • La Diyebilmek 9 yıl önce Şikayet Et
    Ebe IŞİD yani İslam devleti süpermen değil !. Aynı anda kimle savaşsın? önce israilin çevresini temizlemsi lazım..El kaide ile Işid arasındaki ihtilaf budur. Işid önce israilin sınır beçliğini yapanları temzileylilm diyor... nusra yani el kaide ise küfrün başı ile savaşlım daha sonra diğlerin icabına baklım diyor... O yüzden nusra öso diğer gurplara kordine olabiliyor ama ışid bunu asla kabul etmiyor hata ve hata bu yüzden nusra bile zaman zaman saldıyor.. islam devleti herkesi kendi bünyesine katmak için herkese savaş açıyor.. farkı bayarak farkı gurup istemiyor tek vucut olalım diyor ..selhaddin eyybü de kudusu 10 yılda aldı ve önce çevrsindeki söz de müslümanlara savaştı açın tarihi okuyunuz.
    Cevapla
  • ömer gökhan 9 yıl önce Şikayet Et
    yemin olsun. ışıd israil e karşı eylem yapsın, her türlü desteği vermeye hazırım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?