Muhalifler ortak askeri konsey kurdu

Suriyeli muhalifler, Esed yönetimine karşı ortak mücadele etmek amacıyla Şam’ın Doğu Ğuta bölgesinde ortak askeri konsey kuruyor.

Muhalifler ortak askeri konsey kurdu
Muhalifler ortak askeri konsey kurdu
GİRİŞ 27.08.2014 15:34 GÜNCELLEME 27.08.2014 16:57

Muhaliflerden dört ayrı grubun tek çatı altında toplandığı konsey tek elden yönetilecek.

Suriye’de Esed ordusunun yanı sıra radikal selefi örgüt IŞİD’e karşı savaşan muhalifler, Şam’ın Doğu Ğuta bölgesinde ortak askeri komuta merkezi kurdu. Muhalif dört grubun birleşmesiyle oluşturulan askeri konseyin komutasının oy birliğiyle İslami Cephe’nin komutanı Muhammed Zehran Alluş’a verildiği belirtildi.

Doğu Ğuta’da gerçekleştirilen toplantıya muhalif grupların üst düzey yöneticilerinden çok sayıda kişinin katıldığı kaydedildi. Yapılan görüşmeler sonrasında oluşturulan konseyin, Esed yönetimini devirmek amacıyla askeri gücün birleştirilmesi, Ğuta’ya yönelik ablukanın kaldırılması, adalet mekanizmasının tesisi ve yargının bağımsızlığının sağlanması, Doğu Ğuta'da güvenliğin sağlanması gibi görev ve sorumluluğu bulunduğu kaydedildi. 

Toplantıda konuşan Zehran Alluş, birleşmedeki asıl amacın parçalanmalara ve özerk yönetimlere karşı bir duruş olduğunu söyledi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı