Gazze'deki ateşkes İsrail'i karıştırdı

Gazze'deki ateşkes Filistinliler tarafından Hamas'ın siyasi zaferi olarak sevinç gösterilerine dönüştü.

Gazze'deki ateşkes İsrail'i karıştırdı
Gazze'deki ateşkes İsrail'i karıştırdı
GİRİŞ 27.08.2014 14:23 GÜNCELLEME 27.08.2014 17:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Taha Dağlı'nın haberi...

Çünkü ateşkes planında Gazze'deki ablukanın hafifletilmesi ve uzun vadede Gazze'nin deniz, hava ve kara ablukasının kaldırılması süreçleri yer alıyor.

Yani anlaşma Hamas'ın haftalardır direttiği şekilde imzalanmış gibi görünüyor.

İşte İsrail ile Hamas arasındaki anlaşmaya İsrail hükümetinin içinden sert tepki geldi. Irkçı yaklaşımlarıyla bilinen İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman, anlaşmadan dolayı İsrail Başbakanı Netanyahu'yu suçladı ve "Hamas ile anlaşma yapamayız" dedi.

TÜM OKLAR NETANYAHU'YA ÇEVRİLDİ

Hamas ile yapılan anlaşmanın İsrail Başbakanı Netanyahu'nun kendi kanaatiyle imzalandığına dikkat çekilirken, kararın İsrail kabinesinde oylanmaması tüm okları Netanyahu'nun üzerine çevirdi.

Netanyahu'nun Lieberman ve kabinedeki diğer aşırı sağcı bakanlar tarafından reddedilme ihtimali üzerine anlaşma metnini Bakanlar Kuruluna sunmadığı ve direk kendi kararıyla imzaladığı öğrenildi.

İsrail iç istihbarat birimi Şin Bet'in eski başkanı Yuval Diskin de Netanyahu'nun İsrail halkına bir açıklama yapmak zorunda olduğunu söyledi.

Diskin, "70 can kaybımız varken Başbakanın kendi kararıyla anlaşmayı imzalaması ve kararı hiç kimseye danışmaması bir açıklamayı gerektiriyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 4
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    susun be...yorumcular !. iranın şu israili yerle bir ettiğini bir görsem...türkiye eğer iranın yanına yer alırsa amerika o zaman irana atom bombası atamaz.sonuçta israil uok olur gider.israildede atom var ama israil küçük toprak parçasıdır.eğer irana atom gelirse iranda diğer nükleer tesisleriden isarile 4-5 atom sallasa isarail yok olur yok.zaten irandaki uranyum çegirdekleri çok kalitelidir.rusyada o yüzden irandan atom çegirdeği alır.hatta ermenistandaki bazı fabrikada iran adına atom bile ürettiği söylenir. gerisi hikaye. olaylar böyle gelişebilir ahi zamanda.
    Cevapla
  • Ruhi Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    İYİ POLİS KÖTÜ POLİS. numarasından başka bir şey değil. Yok Netenyahu demiş yok Libernan kabul etmemiş falan filan. Bunlar birbirinden habersiz tuvalete bile gitmez. Merkez ne derse o olur. ABD şu an Işid'e yönlenmiş durumda ve aynı zamanda kürtlere silah taşımakla mükellefler. Hele bir onları halletsin tekrar dönerler. Bu seferde yok oyle anlaşma olurmu canım falan filan der bindirirler bombaları. İsrailin anlaşma ile filan işi yok Onların amacı Filistini almak ve yaşayan halkı sürmek ya da yok etmek. Anlaşma olacaktı madem nedendi bunca yıldır abluka ve savaş. İnanılır gibi değil At oynatıyorlar resmen
    Cevapla
  • Kadir Kılıç 9 yıl önce Şikayet Et
    70 ' e 2150 ne ifade ediyor?. Bazı İsrailli yetklililer öldürmeye doymamış olmalı ki 70 İsrailli can kaybını öne sürüyor. Ölen 2150 filintinli yeterli değil İsrail için anlaşılan . Daha fazla öldürme peşindeler. Ama ölenlerin ahı kalan İsraillileri yakacak.Bu dünya da Ahirette İSRAİLLİ SİYONİSTLER zindan olacak. KAHROLSUN SİYONİZM.
    Cevapla
  • adiga 81 9 yıl önce Şikayet Et
    İnşAllah. Hepiniz tez zamanda cehennemin en dibine gidersiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi