IŞİD'e karşı uluslararası destek istedi

Irak'ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Haydar el-İbadi, terör örgütü IŞİD'e karşı uluslararası toplumdan destek talep etti.

IŞİD'e karşı uluslararası destek istedi
IŞİD'e karşı uluslararası destek istedi
GİRİŞ 27.08.2014 17:29 GÜNCELLEME 27.08.2014 17:29

İbadi'nin basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada, İbadi'nin başkent Bağdat'ta ABD Silahlı Kuvvetler Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Lloyd J. Austin ile bir araya gelerek, Irak ve bölgedeki IŞİD tehlikesini görüştüğü belirtildi.

Açıklamada İbadi'nin, "Irak ve bölgede istikrarın sağlanması için terör kaynaklarının kurutulması gerekir. Irak'ın, insanlıktan uzak tüm suçları işleyen düşmanını bitirmesi için uluslararası destek sağlanan bir sisteme ihtiyacı var" ifadesine yer verildi.

Açıkalamada ayrıca Orgeneral Austin'in, Irak ordusunun son zamanlarda IŞİD'e karşı başarılı opersayonlar gerçekleştirdiğini ve ülkesinin güvenlik konusunda Irak'a destek vermeye hazır olduğunu söylediği aktarıldı.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivilin, bölgeden göç etmek zorunda kaldığı açıklanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar