"Zafer yıllar boyu süren çabanın neticesi"

Heniyye, "Zafer, sadece Gazze'nin değil, Filistin topraklarının özgürleştirilmesini hedefleyen yıllar süren bir çabanın neticesidir" dedi.

"Zafer yıllar boyu süren çabanın neticesi"
"Zafer yıllar boyu süren çabanın neticesi"
GİRİŞ 27.08.2014 21:09 GÜNCELLEME 27.08.2014 21:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, İsrail'e karşı verilen son mücadelenin, Filistin meselesine yeniden itibar kazandırdığını ve son 8 senede Filistin direnişinin gelişen kapasitesini ortaya çıkardığını söyledi.

Filistinli gruplar ile İsrail arasında varılan ve dün akşam yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasının ardından Gazze'nin batısındaki meclis binasının bulunduğu meydanada toplanan binlerce kişiye hitap eden Heniyye, "Siyonistlere karşı verilen bu savaş, Filistin davasına yeniden itibar kazandırdı ve ona yönelik duyguları canladırdı" dedi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı günden bu yana ilk defa toplumun karşısına çıkan Heniyye, son İsrail saldırılarına karşı göterdikleri direniş ile son 8 senede Filistin direnişinin kazandığı kapasiteyi ortaya çıkardığını ifade etti.

"Bütün dünyanın şahit olduğu zafer, sadece Gazze'nin değil, Kudüs, Mescid-i Aksa ve bütün Filistin topraklarının özgürleştirilmesini hedefleyen, yıllar boyu süren büyük bir çabanın neticesidir" diyen Heniyye, "direnişin sebat gösterebilmesi ve zaferin sebebinin Gazze halkının direnci" olduğunu söyledi.

Heniyye, Gazze'nin son 8 senedir abluka altında olduğunu ve bu süre içinde 3 savaş yaşadıklarını hatırlatarak, bu savaşta Filistinli direniş gruplarının nasıl mücadele ettiğine halkın ve bütün dünyanın şahit olduğunu dile getirdi.

"Direnişin zaferi"

Gazzeliler de, İsrail ile Filistin arasındaki kalıcı ateşkesi, "direnişin zaferi" olarak değerlendiriyor.

Filistinliler, İsrail'in Gazze’ye kara, hava ve denizden düzenlediği saldırıların 51. gününde imzalanan ateşkesin sevincini yaşıyor. Ateşkesin şartlarına bağlı kalınmasını talep eden Filistinliler, Gazze'ye uygulanan ablukanın bir an önce kalkmasını talep ediyor.

AA muhabirine konuşan Filistinli Emir El-Aşi, ateşkesten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ateşkes, İsrail'in saldırıları kaşısında 51 gün boyunca dik duruş sergileyen Filistin halkı ve direnişinin zaferidir. Filistin direnişi, halkını korumadaki kalkan görevini başarıyla yerine getirdi ayrıca düşman İsrail'e büyük zarar verdi" dedi.

Aşi, Kahire'de yürütülen ateşkes müzakerelerine katılan Filistin heyetinden, direniş gruplarının taleplerine bağlı kalmasını ve Gazze ablukasının tamamen kaldırılmasını sağlamasını talep etti.

Sehile Ebu er-Riyş, ateşkesi zafer olarak nitelendirerek, şu ifadeleri dile getirdi:

"İsrail, Gazze'de evleri, okulları, camileri yıktı. Ancak saldırılar sırasında direnişçiler, İsrail'in Gazze'de yaptığı gibi sivilleri hedef almadı, askerleri hedef aldı. Direniş grupları, İsrail ordusunu zor duruma soktu. Kahire'deki Filistin heyetinden, halkın taleplerini gözardı etmemesini, tüm isteklerini yerine getirmesini, Gazze'den ambargoyu kaldırmasını talep ediyoruz. Gazze'de direnişin kazandığı zaferle, özgürlük istemek hakkımız."

"Direniş gruplarının mücadelesi"

Abdulkadir Ebu Şuban da ateşkesin tüm Filistin halkının kazanımı olduğunu ancak "halkı korumada gösterdiği direnç neticesinde" özelde "direniş gruplarının zaferi" olduğunu dile getirerek, "Ben, Gazze'de geçmiş savaşları ve saldırıları da gördüm ama bu saldırılarda gösterilen direnci daha önce hiç görmemiştim. Kendini dünyanın en güçlü ordusu olarak tanımlayan orduya karşı zafer kazanıldı" ifadelerini kullandı.

Celal Dehşan da İsrail'in saldırılarının "Filistin lehine bir neticeyle sona erdiğini" savunarak, bunun "Gazze'nin zaferi olduğunu" kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • sami baharlar 9 yıl önce Şikayet Et
    ISMAIL EFENDI. valahhı bravo yanı ne buyuk zafer ambargo kalkamadı ve kalkmıyacak tek ıstegınız olmadı sızın soyledıgınıze gore sız 2150 olu verdınız. ısraıl ıse 64 asker ve 6 sıvılını yetırdı....bu kadar az olu verdınızse sımdıden soyleyeyım obur raund nakawtla bıtecek.zıra son senelerde b.m.lerın o uyduruk ınsan hakları savas sucluluları ondansonra o hepınızın gızlendıgı unralar falan fılan bıttı artık bu ıs masada ısraılın ıstedıgı gıbı bıtmesse artık baska turlu sılahlar konusacak...... yakında mesal efendıye ısmaıl efendıye kutlamalar bıttı sımdı bız nerde yatıyoruz dıye sormaya baslarlar hıc merak etmeyın. ozaman sız tunellere kacamassınız gazzeden yok olursunuz mahmut abbasda nıhayet gazzenınde sahıbı olur.....50 gun sonra.......
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...