Ateşkesin ardından ilk kez konuştu!

İsrail Başbakanı Netanyahu, ateşkes anlaşmasının ardından ilk kez konuştu.

Ateşkesin ardından ilk kez konuştu!
Ateşkesin ardından ilk kez konuştu!
GİRİŞ 28.08.2014 00:07 GÜNCELLEME 28.08.2014 08:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Gazze operasyonunun, İsrail için büyük bir politik ve askeri zafer" olduğunu savundu.

İsrail ile Gazze'deki Filistinli gruplar arasında varılan kalıcı ateşkes sonrasında ilk kez İsrail halkına seslenen Netanyahu, Hamas'ın, isteklerinin hiçbirisini elde edemediğini ileri sürdü.

Hamas'ın, İsrail saldırılarında büyük yara aldığını belirten Netanyahu, şunları söyledi:

 

"Hamas, liman, havalimanı, mahkumların serbest bırakılması ve Filistinli memurların maaşlarının ödenmesi yönündeki isteklerinin hiçbirisini elde edemedi. Buna karşılık askeri ve diplomatik olarak büyük zarar gördü. İsrail, Hamas'ın İŞİD ve El-Kaide ile aynı ailenin üyesi olduğuna dünyayı ikna etti."

Netanyahu ayrıca "İsrail'in aynı zamanda, uzun vadeli hedefinin, Gazze'nin silahsızlandırılması olduğuna dünyayı ikna etmeyi başardığını" söyledi. Savunma Bakanı Moshe Ya'alon da Gazze saldırılarıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Benny Gantz'e yöneltilen eleştirileri "yersiz" olarak nitelendirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Ey Netanyahu?Biz bu sahalardan çekilelim, emin olun ki buralar daimi karışık ve iğtişaş(özü kaybettirilmek istenen) sahalar haline gelecektir. Ulu Hakan Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Han.. Ey Netanyahu Unutma OSMANLININ olduğu yerde huzur İNGİLİZİN olduğu yerde kan vardır,Yeni ve Tam Bağımsız bir TÜRKİYE Üç Kıta Yedi Denizin en büyük Korumasıdır. Ey katil İsrail artık FİTNELİĞİ bırak insan gibi yaşamak istiyorsan buyur yaşa. İngiltere ve Haçlılarda seni kurtaramaz bilesin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor