Alman askerleri Kuzey Irak'ta

IŞİD’e karşı savaşta Kürtlere destek olmak amacıyla silah vermeye hazırlanan Almanya, Erbil’e asker gönderdi.

Alman askerleri Kuzey Irak'ta
Alman askerleri Kuzey Irak'ta
GİRİŞ 28.08.2014 11:10 GÜNCELLEME 28.08.2014 11:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Silah sevkiyatı konusunda henüz karar verilmemiş olsa da, Alman askerler gönderilecek yardımların koordinasyonu için Kuzey Irak’a gitti. Alman Ordusu  internet sayfasında, 6  askerin dün (Çarşamba) itibariyle Almanya’nın Erbil Başkonsolosluğu’na ulaştığını duyurdu.
Alman askerlerin, Kuzey Irak’ta insani yardım malzemeleri ve gönderilecek askeri teçhizatın dağıtımı konusunda, Irak Merkezi Hükümeti ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile işbirliği halinde, koordinasyon görevi yapacağı bildirildi.

Bu arada Almanya’nın Kürtlere göndereceği askeri malzemelerin hazır olduğu ve hükümetin onayını beklediği kaydedildi.  

ÇEK CUMHURİYETİ DE GÖNDERİYOR

Öte yandan Kürtlere silah ve mühimmat gönderen ülkeler arasına Çek Cumhuriyeti de dahil oldu. Çek Hükümeti tarafından dün alınan kararla milyonlarca kaleşnikof mermisi, el bombası ve tanksavar mermisi Kürtlere gönderilecek.

Çek Cumhuriyeti Savunma Bakanı Martin Stropnicky, 1,48 milyon Euro tutarındaki mühimmatın sevkiyatının ABD tarafından yapılacağını söyledi.

YORUMLAR 1
  • La Diyebilmek 9 yıl önce Şikayet Et
    tam bir haçlı savaşı her yerden geliyorlar. Hepsi İSLAM dinine düşman zaten hiç biri müslüman değil. . petrol bunların yan gelileri dir. Asıl amaçları HALİFELİĞİN yeniden kurulmasını engelmek. islam devletini tutanlar kurtulu .. haçılarından saf alanlar helak oldu. ortada kalanlar da bocalar böyle münafıklar giibi.. kendi dinleri bilmdikleri için kafkarı karışktır. rüzgarın seyrine yada ortaya atılan şuphlerden dolayı kaypaktırlar. geçmişte böyle odlu..şimdi de böyle dir. "Onlar (Allah ve Peygamberini inkâr edenler, İslâm'ı din olarak kabul etmeyenler) güçleri yetse sizi dininizden döndürünceye kadar durmadan savaşırlar. Sizden kim dininden döner de kâfir olduğu halde ölürse, artık böylelerinin amelleri Dünya'da da, Âhiret'te de boşa gitmiştir ve işte cehennemlikler ve orada devamlı kalıcılar bunlardır!" bakara 217 BU AYETE GÖRE KİMSE SİZE GELİN YAHUDİ OLUN HIRSTİYAN OLUN DEMEZ!!! ÇÜNKÜ KENDİLERİ BİLE TAM EHLİ KİTAP DEĞİL DİR! SİZE BEŞERİ DİNLERE ÇAĞILAR DEMOKRASİ GİBİ
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance