Alman askerleri Kuzey Irak'ta

Alman Ordusu internet sayfasında, 6 askerin dün (çarşamba) itibariyle Almanya'nın Erbil Başkonsolosluğu'na ulaştığını duyurdu.

Alman askerleri Kuzey Irak'ta
Alman askerleri Kuzey Irak'ta
GİRİŞ 28.08.2014 11:51 GÜNCELLEME 28.08.2014 11:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Alman askerlerin, Kuzey Irak'ta insani yardım malzemeleri ve gönderilecek askeri teçhizatın dağıtımı konusunda, Irak Merkezi Hükümeti ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile işbirliği halinde, koordinasyon görevi yapacağı bildirildi.
 
Bu arada Almanya'nın Kürtlere göndereceği askeri malzemelerin hazır olduğu ve hükümetin onayını beklediği kaydedildi.

ÇEK CUMHURİYETİ DE GÖNDERİYOR 

Öte yandan Kürtlere silah ve mühimmat gönderen ülkeler arasına Çek Cumhuriyeti de dahil oldu. Çek Hükümeti tarafından dün alınan kararla milyonlarca kaleşnikof mermisi, el bombası ve tanksavar mermisi Kürtlere gönderilecek.
 
Çek Cumhuriyeti Savunma Bakanı Martin Stropnicky, 1,48 milyon Euro tutarındaki mühimmatın sevkiyatının ABD tarafından yapılacağını söyledi.

YORUMLAR 3
  • Türk Turan birligi 9 yıl önce Şikayet Et
    artik putin gibi olmaliyiz. irak baris harekati coktan yapilmali idi ama henüz gec degil bence türkmenlerin hakini korumak bizim namus borcumuzdur...rahmetli yazicioglu´nun dedigi gibi kerkük bizim ikinci canakale´miz... türkmenler orda yok sayililyor kücük bir bölgede olsa türkmeneli devleti kurulmali..
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    olaya bak abiler. resmen kurtlerin elinden topraklari aliniyor isgal var anlayana yeter de artar ortada kendi orgutleri ile catapat patlattilar simdi de petrole konacaklar salak hdp de burda yaptiklari ile nasilda masa oldugunu gorsun diye gozumuze sokuyorlar bunlar itibar ver al elindekini bu kadar basit elden gidiyor kuzey iraktaki kardesleri uyanin artik yaaISGAL VAR SESSIZLIGINI BOZ TURKIYE YETER ARTIK
    Cevapla
  • hakan kartal 9 yıl önce Şikayet Et
    geeeel sende gel. gelde çıkarlarına bişey olmasın yahudi uşakları çakallar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü