Yaralı Filistinliler havalimanında

Tedavi edilmek üzere Gazze'den çıkarılan yaralılardan ilk bölümü Ben Gurion Havalimanı'na getirildi

Yaralı Filistinliler havalimanında
Yaralı Filistinliler havalimanında
GİRİŞ 28.08.2014 13:07 GÜNCELLEME 28.08.2014 13:07

Askeri uçakla Türkiye'ye nakledilecek Filistinli yaralıların bir bölümü Ben Gurion Havalimanı'na getirildi.

Aralarında 1 çocuğun da bulunduğu 6 yaralının ilk müdahaleleri, Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nce (UMKE) havalimanında yapıldı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralanan Filistinliler'i, tedavileri için Türkiye'ye nakletmek üzere hazırlanan C-130 tipi askeri uçak, Ben Gurion Havalimanı'na indi.

Gazze'den ambulanslarla havalimanına taşınmalarının ardından, burada yaralılara UMKE görevlilerince ilk tıbbi müdahalelerde bulunuldu.

Aralarında 1 çocuğun da bulunduğu yaralılarla tek tek ilgilenen sağlık görevlileri, su, meyve suyu ikramında bulundu ve durumları hakkında bilgi aldı.

Diğer yaralıların da havalimanına transferinin ardından Tel Aviv'den ayrılacak uçağın Afyonkarahisar Havaalanı'na akşam saatlerinde ulaşması öngörülüyor.

Güney Marmara Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlisi Op. Dr. Uğur Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'den getirilen yaralıları teslim almaya başladıklarını belirtti.

Duman, "İlk etapta teslim aldığımız 6 hastanın uzuv, omurga ya da hafif düzeyde kafa yaralanması öyküleri var. Hastaların genel durumları iyi. Şu an için ek bir tıbbi müdahaleye ihtiyaç duymadılar. Süreç tamamlanana kadar takip altında tutuyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!