Muhalifler Esed'e büyük zayiat verdirdi

Suriye'de muhalifler, Halep'in kuzeyinde rejim güçlerine ağır zayiat verdirdi.

Muhalifler Esed'e büyük zayiat verdirdi
Muhalifler Esed'e büyük zayiat verdirdi
GİRİŞ 29.08.2014 16:18 GÜNCELLEME 29.08.2014 16:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AA muhabirine konuşan İslami Cephe basın sorumlusu Salih Anadani, "Halep'in kuzeyindeki Şeyh Nacar Sanayi bölgesi ile Halep Merkezi cezaevinin çevresinde denetimi sağlayan ve Piyade Okuluna doğru ilerlemek isteyen Esed güçlerinin İslami Cephe ile diğer silahlı muhalif tugayların direnişiyle karşılaşması üzerine iki taraf arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını" ifade etti.

Anadani, şunları söyledi:

"Silahlı muhalifler, çevresi kuşatılmış olan sanayi bölgesi ile cezaevinin çevresindeki Esed güçlerine tank, roket, havan topu ve doçkalarla saldırarak, rejim güçlerinin bulunduğu mevzileri imha etti. Silahlı muhalifler, rejimin aylar önce denetimini sağladığı bölgede bugün Esed mevzilerine ağır kayıplar verdirdi. Esed güçlerinin en büyük hedefi, Piyade Okulunun denetimini tekrar sağlamak. Halep'teki tüm silahlı muhalifler, Şam yönetimine bağlı güçlere karşı birlikte operasyon kararı alarak Halep ve çevresinde rejim birliklerine saldırmaya başladı."

Rejim güçlerinin, çatışmaların yaşandığı bölgeye hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • nizam-ı cedit 9 yıl önce Şikayet Et
    Işidle muhalifler zaten düşman değil mi birbirine ya. bir kere ıraktan silah getirmedi Işid. Suriyeden ıraka silah götürdü. Irakta elde ettiği silahlar çok sınırlı.. peşmergelerden ve ırak ordusundan biraz cephane bulabildiyse o kadar.
    Cevapla
  • anlayana 9 yıl önce Şikayet Et
    heee şu mesele ! ! !. ıraktaki silahlar işid'e İŞİD dende suriyeli muhaliflere batı muhaliflere açıktan silah yardımı yapamadıgı için IŞİD denilen yalanı ortaya çıkararak suriyeli muhaliflere silah yardımı yapmanın yolunu bulmuş ! ! ! BU ARADA rusyada ukrayna kriziyle meşgul edilerek suriyeyeyle ilgilenmesi önleniyor ! ! ! ÇOK AKILLICA AMA AYNI ZAMANDA BİR O KADARDA APTALCA ! ! bu olayların sonucunu görünce ne demek istediğimi anlayacaksınız bu senaryoyu uygulayanların sonunda şok olacaklarına aptala döneceklerine hiç şüphem yok ! ! !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?