Halep'e varil bombalı saldırı: 11 ölü

Suriye ordusunun Halep'te yönetim karşıtlarının elinde olan Helek bölgesine "varil bombasıyla" düzenlediği saldırıda 11 kişi öldü.

Halep'e varil bombalı saldırı: 11 ölü
Halep'e varil bombalı saldırı: 11 ölü
GİRİŞ 29.08.2014 17:03 GÜNCELLEME 29.08.2014 17:03

AA muhabirinin Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden (LCC) edindiği bilgiye göre, orduya bağlı helikopterin Halep kentinde muhaliflerin kontrolünde olan Helek bölgesinde yerleşim yerini "varil bombasıyla" vurması sonucu 11 kişinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı belirtildi.

Bu arada bölgedeki yerel aktivistlerden Mustafa Sultan, varil bombalı saldırıda bazı evlerin yıkıldığını ve çok sayıda evin de hasar gördüğünü söyledi.

Sivil savunma ekipleri ile çevredeki halkın yardımıyla yıkılan evlerin enkazından çok sayıda yaralının çıkartıldığını ifade eden Sultan, saldırıda ölenlerin ise araçlara konularak bölgedeki sahra hastanelerinin morguna kaldırıldığını dile getirdi.

Bölgeye düzenlenen hava saldırısında bazı araçlarda yangın çıktığını ve bazı araçların büyük hasar gördüğünü kaydeden Sultan, orduya bağlı savaş uçakları ile helikopterlerin kentin Mesekin Hananu, Kadi Askeri ve Muyesir bölgesini bombaladığını aktardı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak