Heniyye: Arkası gelecek tarihi bir savaş

Heniyye, Filistin halkının, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda her yönden zaferle çıktığını söyledi.

Heniyye: Arkası gelecek tarihi bir savaş
Heniyye: Arkası gelecek tarihi bir savaş
GİRİŞ 31.08.2014 03:34 GÜNCELLEME 31.08.2014 03:34

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Gazze'de İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybeden gazeteciler için düzenlenen anma programında yaptığı konuşmada, direnişçilerin başarılarının, dostlardan önce düşmanları tarafından itiraf edildiğini ifade ederek, "Filistinli direnişçiler, arkası gelecek tarihi bir savaşa girdi" dedi.

Heniyye, "Elde edilen zafer, Filistin halkının sabretmesiyle gerçekleşmiştir. Filistinliler medya açısında zafer elde etti. Çünkü gerçekleri en doğru ve en güçlü biçimde sundu. Bu nedenle İsrail basını bile kendi kaynaklarına güvenmeyip gerçekleri Filistin basınından almayı tercih ediyordu."

Filistin Enformasyon Bakanlığı verilerine göre, İsrail'in 51 günlük Gazze'ye yönelik saldırılarında 18 gazeteci hayatını kaybetti.

Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen ateşkes görüşmelerinde İsrail ile Filistinli gruplar arasında varılan anlaşma gereği 26 Ağustos Salı günü saat 19.00'da kalıcı ateşkes uygulanmaya başlamıştı. İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 bin 145 Filistinli hayatını kaybetmiş, 11 bin 100 kişi yaralanmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...