Irak ordusu IŞİD'in elindeki Amirli'ye girdi

Irak ordusu ve Şii milisler, iki aydır IŞİD kuşatmasında olan Türkmenlerin bulunduğu Amirli nahiyesine girdi.

Irak ordusu IŞİD'in elindeki Amirli'ye girdi
Irak ordusu IŞİD'in elindeki Amirli'ye girdi
GİRİŞ 31.08.2014 13:03 GÜNCELLEME 31.08.2014 17:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak ordusu, gece başlayan geniş çaplı operasyon sonucunda, Amirli'nin çevresindeki terör örgütü IŞİD kuşatmasını kırdı. Peşmerge ve Şii milislerin yanı sıra ABD savaş uçaklarının da hava desteği verdiği birlikler, Amirli çevresindeki Habeş, Lokum, Hafriye ve Yengice köylerini de ele geçirdikten sonra nahiyeye girdi. Çok sayıda kayıp veren IŞİD militanları, bölgeden çekilmek zorunda kaldı.

Sakinlerinin çoğunluğu Türkmen olan 20 bin nüfuslu Amirli nahiyesi, 2 aydır IŞİD kuşatması altındaydı. Karadan ulaşılamayan nahiyeye Bağdat'tan kalkan helikopterlerle insani yardım gönderiliyordu. Nahiyedeki insani durumun kötüye gitmesi üzerine ABD savaş uçakları, gece Amirli çevresindeki IŞİD hedeflerini vurmuştu.

KASABA TAHLİYE EDİLİYOR

Irak'ta, radikal selefi IŞİD örgütü tarafından abluka altında olan Türkmen kasabası Amirli'nin halkı, Irak ordusunun yardımıyla tahliye ediliyor. Irak Savunma Bakanlığı, Amirli halkının askeri helikopterlerle tahliye edilmesinin görüntülerini yayınladı.

Irak, IŞİD ablukasındaki Türkmen kasabasını tahliye ediyor

Bu arada bugün sabah Peşmerge güçleri ile Irak ordusu, abluka altındaki Türkmen kasabası Amirli'nin çevresini IŞİD militanlarından temizlemeye başladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • OĞUZHAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Komik Yorumlar! ''Olmayan paralel örgüt'' imiş! Paralel örügütü kabul etmeyenler gözlerini açsın!. Bu devlet 49 vatandaşını tehlikeye atamaz. Bazıları savaş da savaş diyor! Sen savaş açtın diyelim. IŞID, 49 vatan evladımızı öldürürse bunun hesabını siz mi vereceksiniz! ''Holivud'' filmleri bile sizden daha gerçekçi! Hatta uzaylılarla(!) savaşan ABD bile! Ayrıca mülteci konusu! Bu durumdan hoşnut olmasak da VATANSIZLIK ne demek biz anlamayız! Kendinizi onların yerine koyun. Düşünün ki savaş var ve yaşlılarınız, çocuklarınız, eşleriniz öldürülüyor ve gidecek hiç bir yerleri yok! Ne düşünürsünüz? İnsanlık öldü mü! TÜRKİYE mazlumun duasıyla ayakta!
    Cevapla
  • hasan koran 9 yıl önce Şikayet Et
    hassan. 49 vatandaşdan bir har yok niçin bir şey yapılmıyor yazık be hükümet olmayan paralel örgütle oyalanır askerlerimizden bir umut bekliyoruz bakın şu işitin icabına
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    bırakın onu bunu. Turkıyede yetkılı varsa agzı laf yapıyorsa sınırdan gelenı madem gerı alıyorsun gerı gonderıcam dıyebılırmı lutfen safra ulke olduk ordan bu geldı burdan su geldı Etnık temızlık yapıyorlar ne guzel ıstemedıklerını suruyorlar turkıyeye ne ala dunya yetkılılerde ben kabuletmıyorum desın bak atalarımız 500 yıl once yahudıyı almıs bence pişman olduk yarın pişman olmamak ıcın bunları gerı gönderıcaaaaz torunalrımz beddua eder bıze sonra bunun adı ıyılık degıl cunku bunun adı baskadırr
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı