İdlib'e varil bombası yağdı: 30 ölü

Suriye ordusunun kuzeydeki İdlib vilayetinin bazı bölgelerine düzenlediği saldırıda, ilk belirlemelere göre 30 kişi öldü.

İdlib'e varil bombası yağdı: 30 ölü
İdlib'e varil bombası yağdı: 30 ölü
GİRİŞ 31.08.2014 16:48 GÜNCELLEME 31.08.2014 16:48

Suriye İnsan Hakları Örgütünden (SNHR) yapılan açıklamaya göre, orduya ait helikopterler muhaliflerin kontrolündeki Habiyt ve Han Şeyhun beldesine "varil bombalı" saldırı düzenledi. Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 30 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Yaralıların beldelerdeki sahra hastanelere kaldırıldığı aktarılan açıklamada saldırılar nedeniyle çok sayıda evin yıkıldığı veya hasar gördüğü, halkın yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralıları kendi imkanlarıyla çıkarmaya çalıştığı kaydedildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) ile Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de Habyit ile Han Şeyhun beldelerine düzenlenen hava saldırılarını doğruladı.

"Cobar'a 60'tan fazla vakum bombası"

Öte yandan LCC'den yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın Doğu kesimlerindeki muhaliflerin kontrolündeki Cobar bölgesine "60'tan fazla vakum bombası attığı" belirtildi.

Vurulan bölgeden dumanların yükseldiği aktarılan açıklamada, rejimin birkaç günden bu yana bölgeye saldırılarını yoğunlaştırdığı, bu nedenle halkın Cobarı terk etmeye başladığı kaydedildi.

Söz konusu bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığı da bildirilen açıklamada, muhaliflerin de Cobar bölgesine yakın yerlerde rejim askerlerinin kaldığı binalara havan topu ve roketlerle saldırarak zayiat verdirdiği iddia edildi. Bu çerçevede Özgür Suriye Ordusu'nun Cobar'da rejime ait 3 tank ile bir zırhlı aracı imha ettiği ve bölgeye sızmaya çalışan çok sayıda rejim askerini etkisiz hale getirdiği öne sürüldü.

Bu arada muhaliflerin Cobar'da Esed güçlerinin karargah olarak kullandığı binalara tünellerle ulaşarak, patlatmasından dolayı rejim birliklerinin birkaç günden bu yana Cobar'a ağır silahlarla saldırdığı ifade ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!