Yemen'de şiddet olayları: 9 ölü

Yemen'in değişik bölgelerinde meydana gelen şiddet olaylarında, 5'i asker 9 kişi yaşamını yitirdi.

Yemen'de şiddet olayları: 9 ölü
Yemen'de şiddet olayları: 9 ölü
GİRİŞ 31.08.2014 19:19 GÜNCELLEME 31.08.2014 19:19

AA muhabirinin askeri kaynaklardan aldığı bilgiye göre, El-Kaide militanlarının ülkenin güneyindeki Şebve iline bağlı Meyfea ilçesinde ve Azzam kasabasında orduya ait hedeflere bomba yüklü araçla ve otomatik silahlarla düzenlediği saldırılarda 5 asker hayatını kaybetti.

Aşiret kaynaklarından alınan bilgiye göre ise Zemar iline bağlı Ma'ber kasabasında "Husi hareketi" olarak bilinen "Ensarullah grubu" ile bölgedeki aşiretler arasında çıkan çatışmada 2 uzlaşı komisyonu üyesi, 1 Husi ve 1 vatandaş hayatını kaybetti.

Çatışmanın, Husilerin kasabanın girişine yerleştirdiği kontrol noktaları yüzünden çıktığı öğrenildi.

Öte yandan, El-Kaide'ye bağlı Ensaru'ş-Şeria örgütü, polis Albay Salih Abdullah Salih'in, Lehic ilinde suikast sonucu öldürülmesinin sorumluluğunu üstlendi.

Örgütün, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Albay Salih Abdullah Salih cumartesi akşamı El-Huta bölgesinde evinin önünde savaşçılarımız tarafından öldürüldü" denildi.

Yemen'in çeşitli illerinde yaklaşık 3 yıldan bu yana hükümet güçleriyle El-Kaide arasında çatışmalar yaşanıyor. El-Kaide örgütü, Yemen hükümeti ile silahlı güçlerini ''Amerikan yanlısı'' olmakla suçluyor ve düzenlediği eylemlerde, ordu mensuplarını ve istihbarat görevlilerini hedef alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!