Ariel: Bizi Arap ülkeleri cesaretlendiriyor

İsrail'in İskan ve Yerleşim Bakanı Uri Ariel, Arap dünyasının tavrının, İsrail'in yerleşim politikasına yardımcı olduğunu söyledi.

Ariel: Bizi Arap ülkeleri cesaretlendiriyor
Ariel: Bizi Arap ülkeleri cesaretlendiriyor
GİRİŞ 02.09.2014 15:20 GÜNCELLEME 02.09.2014 15:20
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Katıldığı radyo programında itiraf gibi açıklamalar yapan Ariel, Arap ülkelerinin yönetimlerinin izledikleri politikaların, Filistin'de İsrail varlığının kalmasını sağladığını özellikle vurguladı.

Yenisafak.com.tr'de yer alan habere göre İsrail İskan ve Yerleşim Bakanı Uri Ariel, dün akşam katıldığı bir radyo programında, İsrail'in yerleşim politikasını değerlendirdi. Ariel, Arap ülkelerinin, İsrail'in Filistin'deki yerleşim siyasetine yardımcı olduklarını kaydetti.

GÜCÜMÜZ ARAPLARIN SESSİZLİĞİ

İsrail'deki en radikal sağı temsil eden "Yahudi Evi" Partisine mensup İsrailli Bakan Ariel, Arap ülkelerinin "sessiz" tavrının, yerleşim politikasını önemsemediklerini Batı Şeria ve Kudüs'teki Yahudi varlığına yardımcı olduklarını belirtti.

BATI ŞERİA'DA YERLEŞİM YERLERİ YÜZDE 50 ARTTI

İsrail'in yıllardır işgal ettiği Filistin topraklarında yerleşim politikasını artırarak devam ediyor. Son araştırmalar ve raporlarda, İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşim yerlerini son 5 yıla göre sadece birkaç ay içerisinde yüzde 50 artış gösterdiği belirtiliyor.

4 BİN DÖNÜMLÜK ARAZİYE EL KOYDULAR

İşgal ettiği Filistin topraklarını Yahudileştirmek amacıyla bölgeye Yerleşimcileri iskan eden İsrail, geçtiğimiz günlerde, Batı Şeria'nın El-Halil kentinde, 4 bin dönümlük araziye el koydu. Beytu'l Lahm bölgesinde, Filistinlilere ait geniş araziye el koyduğunu belirten İsrail, geçtiğimiz aylarda Filistin'de kaçırılan 3 Yahudi yerleşimciyi de gerekçe gösterdi.

BATI KINIYOR

İsrail'in 51 gündür Gazze'ye devam eden saldırılarda, İsrail'in savunuculuğunu üstlenen bazı Batı ülkeleri ise, İsrail'in 4 bin dönümlük araziyi devlet hazinesine geçirdiğine ilişkin açıklamasını kınadı. Gazze katliamı sürecinde İsrail'in protesto edilmesini ülke genelinde yasaklayan Fransa, Dışişleri Bakanlığı düzeyinde bir kınama metni yayınlayarak, İsrail'in kararına tepki gösterdi.

İsrail'in 2 binden fazla sivili katlettiği Gazze saldırılarında İsrail'i haklı bulan İngiltere de, alınan bu karardan dolayı İsrail'i kınadı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, "İngiltere, İsrail hükümetinin Beytüllahim yakınlarındaki 4 bin dönümlük araziye el koymasından üzüntü duydu" ifadesi kullanıldı.

YORUMLAR 8
  • M. Ünver 9 yıl önce Şikayet Et
    insallah... Insallah bir gun sizinde basiniza buyuk bu gibi felaketler gelirde o zaman bizde sadece "üzülürüz".. inanin hic bir sey yapmak istemeyiz.
    Cevapla
  • osman gündoğdu 9 yıl önce Şikayet Et
    eğer türklerle komşu olsaydınız görüdüm ben sizin cesaretinizi.... maalesef benim açımdan tek doğrunuz o Müslümanların birbiriyle çekişmesi sizin en büyük silahınızdır...
    Cevapla
  • Kadir Kılıç 9 yıl önce Şikayet Et
    Cesaretlendirenler . ABD ve Suudi Amerika varken , şimdilik bu kefereler galip geliyor gibi göründeler de bu 2. ve son yükselişleri. Deniz bitti bye bye.Sıra geliyor gebermelerine ve sonsuz cehenneme girmeye.
    Cevapla
  • Münir Kusurlukul 9 yıl önce Şikayet Et
    Toplanın bakalım. Gebermek için toplanıyorlar...
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Unutmayın Savaş yalnız sınırlarda olmaz .Savaş bir milletin topyekün ateşe girmesidir.Eğer bu bütünlük sağlanmamışsa zafer tesadüfi,yenilgi kaderdir. Ulu Hakan Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Han,,. Ey İsrail MESCİDİ AKSA ve Filistin,deki BÜTÜN CAMİLERDE SABAH EZANLARI OKUNDUĞUNDA arkasına bakmadan yellenerek kaçan iblisler gibi halinizi görüyorum kafirler. Kılıcın yapamadığını adalet yapar diyen OSMANLININ olduğu yerde huzur ve barış İNGİLİZ,İN olduğu yerde kan ve gözyaşı vardır ORTA DOĞU iyi bilmeli,ki Dünyanın en büyük fitnesi İNGİLTERE ve müttefikleridir,ORTA DOĞU ve AFRİKA,NIN güvenliğini ancak ve ancak YENİ ve TAM BAĞIMSIZ BÜYÜK TÜRKİYE sağlayabilir!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?