'Hz. Muhammed'in mezarı taşınacak' iddiası

İngiliz basınında İslam aleminin tepkisini çeken bir haber yayınlandı.

'Hz. Muhammed'in mezarı taşınacak' iddiası
'Hz. Muhammed'in mezarı taşınacak' iddiası
GİRİŞ 02.09.2014 23:58 GÜNCELLEME 03.09.2014 07:30
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Independent gazetesi, Hz. Muhammed'in Medine'deki Mescid-i Nebevi'de bulunan mezarının kimsenin bilmediği bir yere gömülmesi için bir plan olduğunu iddia etti.

Hz. Muhammed’in naaşının bilinmeyen bir yere taşınacağını iddia eden Independent gazetesi, haberi Suudi bir akademisyenin 61 sayfalık belgesine dayandırdı. Gazeteye konuşan İslamî Mirası Araştırma Vakfı’ndan Dr. Alawi, meslektaşı Dr. Ali bin Abdülaziz el-Şebal’in hazırladığı Mescid-i Nebevi planının bulunduğu kitapçığın, incelenmek üzere Başkanlık Komitesi’ne gönderildiğini belirtti. 

Abdülaziz el-Şebal’in planına göre Müslümanlar için, Mekke'deki Mescid-i Haram'dan sonra en kutsal mekan olarak kabul edilen Mescid-i Nebevi’de bulunan Hz Muhammed’in naaşı, Bâki Mezarlığı’na taşınacak. Mezarın bulunduğu yer gizli kalacak.

DÜNYANIN GÖZÜ IRAK VE SURİYE 'DEYKEN

Dr. Alawi, “İnsanlar, Hz. Muhammed’in ailesinin yaşadığı odaları ziyaret ediyorlar ve mezar odasına girip dua ediyorlar. Şimdi, hacıların mezara gitmesini engellemek istiyorlar, çünkü bunun şirk koşmak ya da putperestlik olduğuna inanıyorlar. İnsanların Hz. Muhammed’in mezarına gitmesini engellemek için de tek yol, Peygamber’in mezarını Mescid-i Nebevi’den çıkarıp mezarlığa götürmek. Ancak buna Şiiler tepki gösterecektir” dedi. Dr. Alawi, “Hz. Muhammed’in mezarının yeri bilinmeyecek. Peygamber’in mezarının çevresindeki her şey hali hazırda yıkıldı ve çevresi buldozerlerle dolu . Her şeyi yıktıktan sonra camiye doğru hareket etmeye başlayabilirler. Bu, dünyanın gözü Irak ve Suriye’deyken yapılabilir. Eminim ki bu belgenin ortaya çıkmasıyla Müslümanlar şok olacak ve plan büyük bir öfke uyandıracak” diye konuştu. 

Vahabi geleneklerine göre, Hac’da ölenler mezar taşı olmadan kutsal topraklarda gömülüyor. Şiîlere göreyse Hac sadece Kâbe'ye yapılıyor. Şiilik'te Hac bittikten sonra Medine'deki Hz. Muhammed'in ve imamların mezarları ziyaret ediliyor. Bunun dışında Necef'teki Ali Türbesi ve Kerbela'daki Hüseyin Türbesi, Meşhed'deki İmam Ali Rıza Türbesi gibi türbelere gidiliyor. 

Konuyla ilgili olarak Suudi yetkililerden henüz resmî bir açıklama yapılmadı.

YORUMLAR 21
  • salim aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    KİMSENİN GÜCÜ YETMET. Amaç islam aleminde fitne çıkarmak hiç kimsenin gücü Allah resulunun kabri şeriflerine dokunmaya gücü yetmez.., Evliya Çelebi’nin meşhur “Seyahatnâme”sinde Nureddin Zengî’nin Hazreti Muhammed’in naaşının çalınmasını engellemesinden bahseden bölümünü okuyunuz.
    Cevapla
  • metin yaman 9 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz şeytanlar ve Türk sazanlar. Bu hadise bundan tam 40 sene evvel alim müsveddesi Nasiruddin Elbani tarafından ortaya atılan bir safsatadır. Suudi Hükumeti bu adamı sınır dışı edip ülkeye girişini yasakladı. Mesele bundan ibaret. İşin garibi İngiliz şeytanları haber yapıyor, Türk sazanlar da başlıyorlar savurmaya. Kimi Vehhabilere, kimi de Tayyibe gürlüyor. Yalan haber hakkında bu kadar atlama akıl kârı değil bence.
    Cevapla
  • adnan bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    CEVAPCI. BÖYLE OTURUP KLAVYENİN TUŞLARINDAN işkembeyi kübra yaparak ne fayda sağlanacak?TAYYİP ŞÖYLE .TAYYİP BÖYLE diye . düne kadar politikacılarımızın sesleri meclisin bile dışına çıkamazken şimdi SEÇİLMİŞ BAŞKANIN ONURUNA SAYISIZ DEVLET ADAMI GELEBİLYOR.bunlarmı sizi rahatsız ediyor? TABİİ TÜRKİYENİN GÜÇLENMESİ ŞER ODAKLARININ İŞİNE GELMEZ. dolayısyla kılçık atıp nifak sokmak için ellerinden geleni ardına koymazlar. LÜTFEN DOLMUŞA BİNMEYİNİZ. öyle kafana göre ALEMLERİN SULTANININ (SAV)İN MÜBAREK KABRİNİN DEĞİŞTİRİLMESİNE HAZRETİ ALLAH müsade edermi sence?
    Cevapla
  • garip yolcu 9 yıl önce Şikayet Et
    VEHHABİ YAPAR MI YAPAR. Vehhabi İngiliz desteği ile kurulan batıl 5.inci mezheptir. İngilizler islâm ümmetini parçalamak ve İslâmiyeti yok etmek için Vehhabileri ve diğer bozuk fırkaları kullanıyor. Suudları İslam tarihini yok ettirmiş. Bir tane sahabe ve peygamber izi kalmamış. Efendimiz kabri ile Kabe-i şerif kalmış. Yakında onları da yok edebilir. Çünkü İslam tarihi adına en ufak bir eser kalmamış. İslâm ülkeleri uyanık olmalı Vehhabiye fırsat vermemeli. Vehhabileri de İngiliz, Abd, Siyonist İsrail etkisinden kurtarmalıdır.
    Cevapla
  • Cem Bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    Olayı sorgulaması gerekirken ingilizleri topa tutanlar. Birleşik Arap Emirliğini bu kadar savunacağınıza biraz sesinizi çıkarın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...