ABD, Esed yönetimini kınadı

ABD yönetimi, Suriye'de Esed'e bağlı ordu birliklerinin myhalif bölgelere düzenlediği saldırıları şiddetle kınadı.

ABD, Esed yönetimini kınadı
ABD, Esed yönetimini kınadı
GİRİŞ 04.09.2014 09:17 GÜNCELLEME 04.09.2014 09:17

ABD yönetimi, Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin yönetim karşıtlarının kontrolünde olan bölgelere düzenlediği saldırıları şiddetle kınadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Suriye'de masum sivilleri sadece Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün değil, Esed rejiminin de hedef aldığına dikkati çekerek, "Uluslararası toplum, IŞİD tehdidine karşı koymak için çalışırken, rejim de IŞİD ve diğer radikal grupların tehdidiyle yüzleşen toplumları hedef alıyor" dedi.

Psaki, "Suriye rejiminin Şam'ın yoğun nüfuslu bir bölgesini ayrım gözetmeden bombalamasını en kuvvetli biçimde kınıyoruz. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, son 6 gün içerisinde yüzlerce roket Cobar bölgesini vurdu. Bu fiili halı bombardımanı, daha önce de rejim tarafından hedef alınan bir bölgedeki tüm şehir bloklarını tamamen yok etti" diye konuştu.

Suriye rejimi ve destekçilerini, Cobar bölgesi ve Suriye genelindeki sayısız kenti gelişigüzel bombardımana tutmaya derhal son vermeye çağırdıklarını belirten Psaki, bu tür katliamların sorumlularından hesap sorulması gerektiğini vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı