Cumhurbaşkanı Hadi'den İran'a ağır itham

Cumhurbaşkanı Hadi, " Bazıları Sana'nın krizden çıkmasını istemiyor, Şam Bağdat ve Libya'da olduğu gibi ülkemizi ateşe vermek istiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Hadi'den İran'a ağır itham
Cumhurbaşkanı Hadi'den İran'a ağır itham
GİRİŞ 06.09.2014 19:27 GÜNCELLEME 07.09.2014 11:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Tahran yönetimini Yemen halkına yönelik akıllı ve mantıklı hareket etmeye, yalnızca cemaat, grup ve mezhep temelli muamelede bulunmamaya çağırdı.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Hadi, 22 vilayetin din adamları, toplumsal ve siyasi çevrelerin önde gelen isimlerini başkent Sana'daki makamında kabul etti.

Hadi, yönetimi yıkma talebinde bulunmakla suçladığı Husilerin, Lübnan merkezli yayın yapan ve İran tarafından finanse edilen bazı televizyon kanalları tarafından da destek gördüğünü ifade ederek İran'a Yemen halkına bir bütün olarak yaklaşma belli bir grup ve mezhebe dönük hareket etmeme çağrısında bulundu.

"Yemen farklı mezheplere sahip kişilerin hiçbir anlaşmazlık yaşanmadan, uzun yıllar birlikte yaşadığı bir ülkeydi" diyen Cumhurbaşkanı Hadi, "Yemen'de toplumsal dokuyu birbiriyle uyumlu, iç içe geçmiş kişiler oluşturur. Hiç kimse bir diğerinin farklılıklarına dikkat etmez" ifadesini kullandı.

Hadi, şunları kaydetti:

"Bazıları, Sana'nın güven, istikrar içinde olmasını ve krizden çıkmasını istemiyor. Şam, Bağdat ve Libya'da olduğu gibi ülkemizi ateşe vermek istiyor. Biz daima barışa çağırıyoruz. Barış ve istikrar için çalışıyoruz. Ülkemizi, insanlar üzerinde uzun vadede birçok olumsuz etkiler bırakacak savaş, anlaşmazlık ve yıkımdan uzak tutmaya çalışıyoruz."

Hadi, bir grubun ya da tarafın silah zoru ve kaos ortamı oluşturarak emrivaki yapmasının da kabul edilir olmadığını sözlerine ekledi.

Husiler, hareketi lideri Abdulmelik el-Husi'nin çağrısıyla bir süredir başkent Sana'da "hükümet karşıtı" gösteriler düzenliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    şiiden korkma kendinden kork. eger sen yekvücut olursan beynini sağlıklı tutarsan gençlerinide zararlı fikir ve yalanlardanda korursan birşey olmaz aksi halde oyuncak oluruz kullanır atarlar.Bu örgütlü örgütsüz birlikler milletlerin tamamı için geçerlidir.Son birşeyde bilgisayarın musluğu sende olmazsa da yapabileceğin fazla birşey yok
    Cevapla
  • tarkan semerci 9 yıl önce Şikayet Et
    kahrolsun büyük şeytan iran!. yıllar önce bir lübnanlıyla tanıştım ve ona şiilerle aralarının nasıl olduğunu sordum. Bana iran olmasa mesele yok demişti.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı