Suriye ordusu yine kan kustu: 50 ölü

Suriye'nin başkenti Şam'da muhaliflerin denetimindeki Duma bölgesine düzenlenen hava saldırısında 50 kişi öldü.

Suriye ordusu yine kan kustu: 50 ölü
Suriye ordusu yine kan kustu: 50 ölü
GİRİŞ 12.09.2014 01:58 GÜNCELLEME 12.09.2014 01:58

Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın doğusunda yer alan yönetim karşıtlarının kontrolündeki Duma bölgesinde yerleşim yerine düzenlediği hava saldırısında aralarında kadın ve çocuklarında yer aldığı ölü sayısının 50'ye yükseldiği belirtildi.

Saldırıda aralarında durumu kritik olanların da bulunduğu 200'e yakın kişinin de yaralandığı bildirilen açıklamada, yaralıların sahra hastanelerine kaldırıldığı kaydedildi.

Bu arada bölgedeki görgü tanığı aktivistlerden Yusuf el Bostani, AA muhabirine, rejimin havadan duma bölgesine saldırması sonucunda ona yakın binanın yıkıldığını ve bazı binalarda yangının çıktığını söyledi.

"Hava saldırısında bölgede can pazarı yaşandı. Halk ölü ve yaralıların çokluğundan dolayı ne yapacağını şaşırdı" diyen Bostani, "Saldırı bölgesinde yıkılan evlerin enkazında halk ilkel yönetmelerle ölü ve yaralıları çıkartmaya başladı. Duma'da saldırı bölgesinde 50 kişi öldü, 200'e yakın kişi de yaralandı. Saldırı bölgesinde büyük hasar meydana geldi" ifadelerini kullandı.

Saldırının kurbanlarının çoğunluğunu kadın ve çocuklarının oluşturduğunu anlatan Bostani, bazı yaralıların motosiklet ve diğer araçlarla sahra hastanelerine ulaştırıldığına değinerek, "Ölü sayısının böyle yüksek olmasının nedeni, rejim güçlerinin aynı bölgeyi arda arda 4 defa bombalamasından kaynaklandı. Orduya ait savaş uçakları gün boyu Duma ve Cobarı bombaladı" diye konuştu.

Daha önce ölü sayısı 20, yaralı sayısı ise 170 olarak verilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Putin Türkiye'ye geliyor
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama