Filistin ile Kuveyt arasında işbirliği

Filistin ile Kuveyt arasındaki ilişkileri geliştirmek ve siyasi istişare alanını genişletmek için iki ortak anlaşma imzalandı

Filistin ile Kuveyt arasında işbirliği
Filistin ile Kuveyt arasında işbirliği
GİRİŞ 14.09.2014 21:26 GÜNCELLEME 14.09.2014 21:26

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halid el-Hamad es-Sabah'la bir araya gelen Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Malki, düzenlenen ortak basın toplantısında, "İki ülke arasında, Dışişleri Bakanlarının düzenli siyasi istişareler yapmasının ve ilişkilerin güçlendirilmesi için ortak bakanlar komitesi kurulmasının öngörüldüğü iki ortak mutabakat imzalandı. Komite, ilk toplantısını yakında Ramallah'ta yapacak" dedi.

Malki, 47 yıl aradan sonra ülkesinin Filistin'e resmi düzeydeki ilk ziyaretini gerçekleştiren Kuveytli mevkidaşı Sabah'ın ziyaretini "tarihi" olarak nitelendirerek, "Bu ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkilerde önemli bir dönüm noktasıdır. İlişkilerin derinleştirileceğine ve hoşgörüyle dolu yeni bir sayfa açacağımıza inanıyorum. Ziyareti kapsamında Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la da görüşen Kuveyt heyetini ağırlamak bizim için şereftir" diye konuştu.

Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Sabah da Filistin'e gerçekleştirdiği ziyarettten ve kendisine gösterilen misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sabah, "Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'dan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a, 'ikili ilişkilerin ve tüm meselelerde karşılıklı istişarelerin güçlendirilmesini' içeren bir mesaj ulaştırdık" dedi.

Resmi ziyareti çerçevesinde beraberindeki heyetle bugün Batı Şeria'nın Ramallah kentine gelen Sabah, Kudüs'e giderek Mescid-i Aksa'yı da ziyaret etmişti.

Filistin'in 1990'da, Irak'ın Kuveyt'i işgaline destek vermesi üzerine iki ülke arasında gerileyen ilişkiler, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Aralık 2004'te, söz konusu destekten ötürü Kuveyt'ten özür dilemesiyle normale dönmeye başlamıştı.

Filistin yönetimi, Ocak 2012'de Rami Tahbub'u Filistin'in Kuveyt Büyükelçisi olarak atamış, Irak'ın 1990'da Kuveyt'i işgal etmesine destek verdiği için 23 yıl önce kapanan Filistin'in Kuveyt Büyükelçiliği geçen nisanda yeniden açılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çimler yer altına girdi! Kullanılan teknoloji şaşkınlık yarattı
DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etmişlerdi: AK Parti'den tepki