Kamışlı'da 52 kişi infaz edildi

YGP, Suriye'de Haseke kentinin Kamışlı'ya bağlı Tel Halil ve Hediyate köyüne düzenlediği operasyonlarda 52 kişinin öldüğü iddia edildi.

Kamışlı'da 52 kişi infaz edildi
Kamışlı'da 52 kişi infaz edildi
GİRİŞ 15.09.2014 00:11 GÜNCELLEME 15.09.2014 00:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kurt Savunma Birliklerinin (YGP), Suriye'nin kuzeyindeki Haseke kentinin Kamışlı ilçesine bağlı Tel Halil ve Hediyate köyüne düzenlediği operasyonlarda 52 kişinin öldüğü iddia edildi.

Suriye Genel Devrim Konseyinde (SRGC) yapılan açıklamada, YGP tarafında Kamışlı ilçesinin Tel Hamis beldesine bağlı Tel Halil ve Hediyate köyüne düzenlediği operasyon aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 52 kişiyi öldürdüğü ileri sürüldü.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, savunma birliklerinin Kamışlı ilçesinin 18 kilometre güneyinde yer alan Tel Halil ve Hediyate köyüne ağır silahlarla saldırdığı ifade edilen açıklamada, söz konusu birliklerin önce köyü kuşattığı, ardından aralarında kadın, çocuk ve yaşlılarında bulunduğu 52 kişiyi infaz ettiği kaydedildi.

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) de olayı doğrulayarak, bölgede çatışmaların yaşandığını vurgulandı.

Olayı "katliam" olarak niteleyen LCC ve SRGC, Tel Halil ve Hediyate köyünde sivil halkın öldürülmesini sert dile kınadı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hakan haklı 9 yıl önce Şikayet Et
    vay vay kınamışmış sen ışidi niye kınayamıyorsun peki. yemiyomu.herkes biliyorki ışidden başkası katliam yapmaz buda yeni bir taktik olsa gerek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cezayı vatandaş kesecek! Erdoğan da talimatı verdi, Meclis'e geliyor
Nefes kesen şampiyonluk yarışında tarih "Galatasaray" diyor!