İsrailli askerlerden Netanyahu'ya şok!

İsrail istihbaratından sorumlu 43 yedek asker, Başbakan Netanyahu'ya, içeriği bir hayli ilginç mektup gönderdi.

İsrailli askerlerden Netanyahu'ya şok!
İsrailli askerlerden Netanyahu'ya şok!
GİRİŞ 15.09.2014 10:51 GÜNCELLEME 15.09.2014 11:36
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Tümü İsrail'in en donanımlı personelinden oluşan 8200 numaralı birimde gözetim, iletişim ve bilgilerin istihbarat birimiyle paylaşılmasından sorumlu olan askerler, mektupta, İsrail'in işgal ettiği topraklarda Filistinlilere yönelik hak ihlâllerinde yer almak istemediklerini belirtti.

Askerlerin mektubunda, "Şiddete dahil olan ve olmayan Filistinliler arasında bir fark gözetilmiyor. Milyonlarca insanın haklarını inkar ederek temiz bir vicdan içinde bu sisteme hizmet etmeye devam edemeyiz" ifadeleri yer aldı. Mektubun yayımlanmasının ardından İsrail televizyonu Kanal 10'a konuşan askerlerin açıklamalarında çarpıcı ifadeler yer aldı.

"Biz 8 200 biriminin gerçek amacını yeni anlıyoruz. 'Kendini savunma' bu birimin amaçlarından biri olabilir. Ama asıl amaç Filistin nüfusunu kontrol altında tutmak.” “Filistin nüfusunu kontrol altına almak için ordu, Filistin'in yaşam alanına sızar. Bu birimde çalışıyorsanız bunu rahatça görebilirsiniz.”

“Bizim saldırdığımız insanlar terörist değildi. Onlar intihar saldırıları düzenleyen, tünel kazan kişiler değildi. Bütün Filistinliler düşman değildir ancak bizim birimimiz her bir Filistinli'yi İsrail'in düşmanıymış gibi bir operasyon yürüttü.”

Askerler ayrıca diğer meslektaşlarına da kendilerine katılmaları çağrısında bulundu. 8 200 numaralı birimde görev almış eski bir komutan olan Tuğgeneral Hanan Gefen, mektubu yazan askerleri kendilerine duyulan güveni ayaklar altına almakla suçladı. İsrail'in Strateji İşleri Bakanı ise, askerlerin NSA'in eski sistem analisti Edward Snowden'dan etkilendiklerini ileri sürdü.

KAYNAK: NTVMSNBC
YORUMLAR 11
  • Esad Kılıç 9 yıl önce Şikayet Et
    yahu eski pis devleti koruma derdinde ne kadar insancık varmış ömer denize yüklenmişler. eski postal kokan pis devletin hasta ruhlu komutanlarının arkasında durmak he... evet kürtlere yapılmayan rezillik kalmadı. PKK denen şeytanda böyle türetildi. bir has türk olarak bu kürt kardeşimin acısını paylaşıyorum
    Cevapla
  • fatih erdoğmuş 9 yıl önce Şikayet Et
    ömer deniz kardeşim. bak sana kardeşim diyoruz biz mazlum olan masum olan vatana millete ALLAH'ın dinine karşı olmayan herkesi severiz ve kardeşim deriz biz yaradılanı severiz yaradan ötürü,başka devlet başka millet başka din diyen biz değiliz ve olmadık bölmedik böldürmedik bölücülük yapmadık şayet senin dediğin gibi bir emniyet kuvvetleri olsaydı yada o düşüncede olacak bir yasa olsaydı şuan ne sen burada olurdun nede bu satırları yazabilirdin
    Cevapla
  • ömer deniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazık ki dediklerinizin hepsi oldu, tepelerimize bombada yağdı, köylerimiz evlerimiz barklarımızda yakıldı, minibüslere doldurulup ateşe de verildik, polis-asker kapıya dayanınca ellerine düşmemek için kızlarımız intiharda etti ve daha sizin filmlerde bile görmediğiniz acılar işkenceleri de yaşadık, bu sürüp gider. İsterdik ki her gün yüz yüze olduğumuz güvenlik güçlerimizden 46 kişi toplansaydı "biz artık birlikte yaşadığımız insanlarımıza bunu yapmayacağız," deseydi. Ama Filistinliler kadar şanslı değiliz işte.
    Cevapla
  • zarina amirova 9 yıl önce Şikayet Et
    !!!!!!!!!!!!!!!!. Hep düşmanlık merhametsizlk ve sevgisizlik dili var. Her kavmin kötüleri de iyileri de vardır. Toptan bir kavme düşmanlık yapılmaz
    Cevapla
  • asil türk 9 yıl önce Şikayet Et
    ömür deniz . sen hala neden burdasınki vize yok nasılsa birde ordan bak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü