Masum: Arap ülkelerin katılmasına gerek yok

Irak Cumhurbaşkanı Masum, Mısır, BAE ve Suudi Arabistan'ın IŞİD'e karşı hava saldırılarına katılmalarının gerekmediğini söyledi.

Masum: Arap ülkelerin katılmasına gerek yok
Masum: Arap ülkelerin katılmasına gerek yok
GİRİŞ 15.09.2014 09:26 GÜNCELLEME 15.09.2014 09:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan'ın Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı düzenlenecek hava saldırılarına katılmalarının gerekmediğini söyledi.

IŞİD'e karşı küresel mücadele planının masaya yatırıldığı Paris'teki konferansa katılmak üzere Fransa'ya gelen Masum, Associated Press ajansıyla yaptığı özel söyleşide, bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin, bazı Arap ülkelerinin IŞİD militanlarına karşı hava saldırıları düzenleme önerisinde bulunduğu yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

Fuad Masum, Mısır, BAE ve Suudi Arabistan'ın hava saldırılarına katılmalarının "gerekli" olmadığını ifade ederek, İran'ın Paris'teki konferansa davet edilmemesinden duyduğu üzüntüyü de dile getirdi.

Paris'teki konferansta IŞİD'e karşı küresel mücadele planı masaya yatırılacak, örgütün mali kaynaklarının kurutulması, sınır güvenliği ve Irak'ta IŞİD saldırıları yüzünden yerlerinden olanlara yapılacak insani yardım gündeme gelecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılacağı konferansa yaklaşık 30 ülkeden ilgili bakan iştirak edecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • burak burak 9 yıl önce Şikayet Et
    vay arkadaş yav, bu araplar birleşemeyecek anlaşıldı, her birinin başına bir tane "ulu önder" dikmişler zamanında. neyseki biz sıyrılıyoruz o durumdani demek ki ülkem kendini kurtaracak, güçlenecek, sonra eline sopayı geçirip bunları bir araya toplayacak, islam birliği ancak böyle gerçekleşebilecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı