Paris'teki zirvede Irak'a askeri yardım kararı

Paris'te yapılan IŞİD zirvesinde Irak'a askeri yardım kararı alındı.

Paris'teki zirvede Irak'a askeri yardım kararı
Paris'teki zirvede Irak'a askeri yardım kararı
GİRİŞ 15.09.2014 14:17 GÜNCELLEME 15.09.2014 15:59
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüne yönelik alınacak küresel tedbirleri gözden geçirmek amacıyla Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen "Irak'ta Barış ve Güvenlik Konferansı"nın sonuç bildirisinde, Irak'taki yeni hükümete askeri destek dahil gereken yardımın yapılacağı kaydedildi.

Fransa'nın ev sahipliğinde yapılan toplantının sonuç bildirisinde, IŞİD'in yalnızca Irak için değil tüm uluslararası toplum için tehdit olduğu belirtilirken, sivillere yönelik saldırıların insanlığa yapıldığının altı çizildi. Bildiride, bu suçların cezasız kalmayacağı ve İnsan Hakları Yüksek Komiserliği tarafından yürütülen soruşturmalara destek olunacağı kaydedildi.

IŞİD'in Irak'taki varlığına ivedilikle son verilmesi gerektiği vurgulanan bildiride, bu bağlamda Irak'taki yeni hükümete kendi talepleri doğrultusunda ve uluslararası hukuka uygun şekilde askeri destek de dahil gereken yardımın yapılacağı belirtildi.

Bildiride, Birleşmiş Milletler'in (BM) 2170 sayılı kararı kapsamınca, IŞİD'e karşı savaşılacağı ve kaynaklarının kurutulacağı vurgulanırken, BM kararının doğru uygulanıp uygulanmadığının takip edileceği kaydedildi.

BM'nin Irak hükümetine yönelik uluslararası yardımın koordine ve organize edilmesinde kilit rol oynadığına dikkat çekilirken, Arap Birliği ve Avrupa Birliği'nin de Irak hükümetinin uzun süreli stratejik ortağı olduğu hatırlatıldı.

Bölgedeki gidişata bağlı olarak, Irak hükümetine ve yerel yetkililere, yerlerinden olanlara ve mültecilere gereken insani yardımın yapılacağı ifade edildi.

Bildiride, Irak'ın yeniden inşası ve bölgesel kalkınması için mali desteğin sağlanacağı yinelenirken, uluslararası ortakların Irak'ta IŞİD'e karşı mücadelede Irak hükümetine destek olmak için tam bir seferberlik içinde oldukları kaydedildi.

Cidde toplantısının ardından Irak konusunda düzenlenen ikinci toplantı olan "Irak'ta Güvenlik ve Barış Konferansı"na Türkiye'den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı.

Türkiye ve ev sahibi Fransa'nın yanı sıra toplantıya ABD, Almanya, Birlemiş Arap Emirlikleri, Danimarka, Türkiye, Hollanda, Irak, İngiltere, İspanya, İtalya, Kanada, Katar, Kuveyt, Lübnan, Mısır, Norveç, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Oman, Bahreyn, Japonya, Ürdün, Arap Birliği, AB ve BM temsilcileri katıldı.

Konferans, ortak bildirinin açıklanmasının ardından sona erdi.

YORUMLAR 8
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    tv de izlemediniz mi kardeşim. bir tv kanalında hocamız çıktı tek tek özelliklerini saydı bu örgüt işte ..onu tasvir ediyor hadisler malesef uzun yıllar orada kalacaklar sonlarıda kendiiçlerinde birbirlerini kırarak olacak diyor dediydi.Genede benim aklım bu resimlerde bir takım bir bölük neyse hepsi o ve yürüyorlar birde kafa kesiyorlar tam terör örgütü olmaya çalışan bir yapı
    Cevapla
  • zarina amirova 9 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK ÖNEMLİ. IŞİD’in yaptıkları gelenekçi İslam anlayışındaki uydurma hadislerin uygulamasıdır dolayısıyla Kuran'da dayalı, şirkten uzak, samimi bir İslam anlayışının kabul edilmesi gerekir. O zaman IŞİD diye bir tehlike kalmaz
    Cevapla
  • zarina amirova 9 yıl önce Şikayet Et
    Faruk. IŞİD fikirle kısa sürede bitirilir. Aksi türlü durdurulamayacak bir cereyan olur, çığ gibi gelişir
    Cevapla
  • hakan haklı 9 yıl önce Şikayet Et
    murat şengül. sen buralarda harcanıyorsun yaw ne güzelde planını çizmişsin tam bir akp düşmanı tam bir çözüm sürecine karşı olan mehepe chp zihniyeti korkmayın yaw kimsenin bu halka silah doğrultacağı yok sen önce kendine bak sen burdaki kürtlere zulmetme ayrımcılık yapma kimse kimseye karışmaz
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Türk,Arap,Kürt,Laz,Çerkez,77.Milyon Şahlanma Zamanı.Fişini Çektiğimiz Avrupa, İsrail, İngiltere ve Haçlılar Herşeyin Farkındalar!. Ya Allah Bizim Kim Olduğumuzu ROMALILAR unutmuş galiba !Türkiye,yi içerden yıkamayan ve RECEP TAYYİP ERDOĞANI durduramayan İNGİLİZ YAHUDİ İTTİFAKI VE HAÇLILAR son şansları İŞİDİ kullanarak HALİFELİĞİN İSTANBULA GELMESİNİ önlemek için kullandığı son silahıdır! İngiliz Yahudi İttifakı ve Haçlılar siyaseti bulaşıcı bir veba gibi olup ORTA DOĞU ve AFRİKA komple yok olsa bile umrunda değildir, onlar kimseye acımazlar kendi çıkarlarına bakarlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!